Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mám ťa rád! Oss sľubuje, že zostane so Saganom, nech pôjde hocikam

Peter Sagan má rád minimálne dve veci, o ktorých s určitosťou vieme. Prvou sú víťazstvá a druhou ľudia, na ktorých sa môže spoľahnúť.

26.06.2021 11:16
Francúzsko Cyklistika Tour de France 12.etapa Foto:
Peter Sagan a Daniel Oss.
debata

Jedným z nich – možno najdôležitejším – je Talian Daniel Oss, ktorý rodáka zo Žiliny sprevádza takmer od začiatku kariéry.

Rodák z Trenta nechýba ani na Tour de France. Spolu so Saganom pred dvomi týždňami dokončili Giro d'Italia. A ak má niekomu 31-ročný Slovák za cyklámenový úspech ďakovať, tak potom práve Ossovi.

Jednoducho všade spolu. A vyzerá, že to tak zostane až do konca ich kariéry. „Peter vždy chcel, aby sme pokračovali spolu,“ povedal Oss na margo končiacej sa zmluvy oboch cyklistov v Bore-Hansgrohe.

Tour de France Čítajte viac Každý s iným cieľom. Predstavujeme všetky tímy na Tour de France

„Určite zostanem s Petrom. Nepochybujem o tom. Či už v Bore alebo v nejakom inom tíme. Uvidíme čoskoro,“ prezradil Talian na konci mája.

Sagana s Ossom často vidieť spolu. Obaja majú podobný zmysel pre humor, sadli si. „Máme silný vzťah veľa rokov. Sme priatelia a až potom kolegovia – je to nádherné. Jeho cyklámenový dres bol aj veľkou odmenou pre mňa, urobili sme preň čo bolo v našich silách. Motivovalo ma to,“ poznamenal.

O Ossovi sa dlho nevedelo, či bude štartovať na Tour. Jeho nominácia prišla na poslednú chvíľu. Je možné, že na jeho účasti trval Sagan.

Video

„Pre Petra je súťaženie na Tour veľkou výzvou a je to preňho dôležité, sú to najväčšie preteky na svete. Z tohto pohľadu je pre mňa rovnako veľká výzva, ale rovnako je to aj radosť,“ vravel Oss. „Mám ho rád,“ dodal na margo Sagana.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Daniel Oss #Tour de France 2021