Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahradí Saganovho premožiteľa veterán? S týmto platom nie, reagoval Cavendish

Dočkajú sa cyklistickí fanúšikovia návratu súbojov Petra Sagana s Markom Cavendishom?

16.06.2021 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mark Cavendish (@markcavendish)

Ako sme pred niekoľkými dňami informovali, írsky obhajca zeleného dresu z Tour Sam Bennett pre problémy s kolenom zrušil účasť na minulotýždňových pretekoch Okolo Belgicka, kde ho nahradil práve skúsený šprintérsky kolega z Deceunincku-QuickStep.

Tridsaťšesťročný Brit ukázal formu a výbornú rýchlosť v špurte. V nedeľu vyhral záverečnú piatu etapu, a pripísal si 151. kariérny triumf:

Pre Cyclingnews.com sa vyjadril k špekuláciám o štarte na najslávnejších pretekoch, kde by podobne ako na belgických cestách mohol nahradiť Bennetta. Také jednoduché to však nie je.

Cavendish diplomaticky uviedol, že predtým, ako tím vyriekne verdikt, počká, ako pôjde Bennettovo zotavovanie.

„Uvidíme. V Samovi Bennettovi máme aktuálneho držiteľa zeleného dresu. Správnym krokom je sledovať jeho stav, kým budeme myslieť na hocičo iné,“ povedal Cavendish.

Francúzsko SR šport cyklistika Tour de France 21. etapa záver Čítajte viac Saganove šance stúpajú. Jeho rival má nečakané problémy

"Belgicko bolo vždy v mojom programe a Sam to tam chcel vyskúšať, takže ma z toho vyškrtli, no nakoniec som predsa štartoval so skvelými kolegami.

O takom tíme by snívalo každé dieťa a ja som 36-ročný muž, ktorý je tu už veľa rokov," pokračoval hviezdny jazdec.

Šéf stajne Patrick Lefevere cez víkend nepoprel, že problém s kolenom (konkrétne zápalom kolennej šľachy) môže znamenať, že Bennett na Tour nepôjde.

Zároveň podotkol, že je nepravdepodobné, že by ho nahradil Cavendish – pokiaľ by preňho nebolo možné dohodnúť novú, lepšie platenú zmluvu na zvyšok sezóny a aj na rok 2022.

Vo svojej pravidelnej rubrike v denníku Het Niewsblad Lefevere Lefevere prezradil, že s Cavendishom pri večeri hovoril o jeho účasti na ďalšej Grand Tour, ale Cavendish vraj odvetil: „S takýmto platom nie.“

Lefevere reagoval, že tento výrok môže vyznievať cynicky, ale cyklistovi rozumie. Rýchlik, ktorý vlani emotívne avizoval koniec kariéry, prišiel do QuickStepu na poslednú chvíľu a ako s lídrom sa s ním nepočítalo. Ukázal však výborné výkony a belgické zoskupenie príjemne prekvapil.

Peter Sagan Čítajte viac Bora vysypala karty z rukáva. Na Tour ide Sagan, Ackermann bude doma

Lefevere v stĺpčeku poukázal na tlak, ktorému by Cavendish čelil v prípade, keby súťažil na Tour. Od rekordéra v počte víťazných etáp Eddyho Merckxa ho totiž delia štyri triumfy (34, respektíve 30).

„Nie je férové mať jazdca so zmluvou s minimálnym platom v pozícii šprintérskej jednotky Deceunincku-QuickStep so všetkým tlakom a očakávaniami, ktoré s tým súvisia,“ napísal Lefevere.

Doplnil, že v šprintérskej otázke pred slávnym francúzskym podujatím nemá plán B.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Cavendish tému svojho štartu vo Francúzsku označil pre Cyclingnews za mediálny humbug.

"V konečnom dôsledku sú to všetko reči. Ja som svoju účasť na Tour nespomenul a Patrick (Lefevere) tiež nie. Vyhral som na pretekoch Okolo Turecka a zrazu o tom začali médiá hovoriť.

Toto sa deje často. Merckxov rekord? Nikdy som s tým nezačal, prišli s tým médiá. Ste to vy, kto riešil ako prvý otázku, či mám, alebo nemám ísť na Tour," poukázal na novinárov.

Čas na skompletizovanie nominácie sa kráti, Tour odštartuje o desať dní.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Mark Cavendish #Sam Bennett