Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod drobnohľadom Bory. Saganov rýchlonohý kolega pred Tour nevyhral

Pôjde na Tour de France alebo nie? Cyklista tímu Bora-Hansgrohe Pascal Ackermann si v minulej sezóne pripísal osem víťazstiev a pred sezónou vyhlasoval, že je pripravený na najslávnejšie etapové preteky.

13.06.2021 12:51 , aktualizované: 18:17
Taliansko Cyklistika Giro 12. Etapa Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Šprintérovi sa však zatiaľ nepodarilo nadviazať na vlaňajšie výkony.

K tohtoročným štyrom tretím miestam v piatok pridal doteraz najvyššie umiestnenie – v 3. etape Okolo Belgicka skončil druhý, zdolal ho len austrálsky rýchlik Caleb Ewan.

Manažér Bory Ralph Denk v podcaste magazínu Sportschau uviedol, že stajňa plánuje zverejniť konečnú osemčlennú súpisku na Tour v priebehu budúceho týždňa.

Peter Sagan Čítajte viac Bora vezme na Tour osmičku najlepších. Ešte nie je jasné, či aj Sagana

Istotu štartu nemá len Ackermann, ale ani Peter Sagan, aj keď jeho vynechanie zo zostavy by bolo veľkým prekvapením. V hre podľa Denka je aj možnosť, že do Francúzska pocestujú obaja.

Pôvodný plán tímu na Tour bol urobiť z Ackermanna šprintérsku jednotku, pri etapách s hromadným dojazdom by sa mohol spoľahnúť aj na Saganovu pomoc.

Žilinčanove výsledky sú však v aktuálnej sezóne lepšie. Vyhral bodovaciu súťaž na Gire a ovládol jednu z etáp. Dovedna si v tomto ročníku pripísal tri triumfy.

Peter Sagan so synom Marlonom na pódiu v Miláne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan oslavuje zisk cyklámenového dresu...

Nemecký špurtér si uvedomuje, že v Belgicku musí zaujať. So svojím výkonom spred dvoch dní bol spokojný.

„Moja forma ide strmo hore. Jediná vec, ktorá mi trochu chýba, je správne načasovanie,“ reagoval pre radsport-news.com na boj s Ewanom, ktorý ho zdolal o dĺžku bicykla:

„Všetci sú tu výborne pripravení, v podstate majú formu ako na Tour. Na to, aby ste tu uspeli, musí všetko dokonale klapnúť,“ dodal Ackermann.

V sobotňajšej etape s kopcovitým profilom na rozdiel od ostatných favorizovaných šprintérov vypadol z hlavného poľa a do boja o víťazstvo neprehovoril. Opäť vyhral Ewan.

K šanciam ísť na Tour sa Nemec nevyjadril, sľúbil však, že v záverečnej nedeľnej etape belgických pretekov sa pokúsi triumfovať.

Podľa Eurosportu by to bol dôkaz, že 27-ročný rodák z Porýnia sa dokáže vyrovnať s tlakom.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

„Necelé dva týždne pred začiatkom Starej dámy a bez akejkoľvek istoty štartu môže byť sotva väčší ako v jeho prípade,“ píše stránka.

V záverečnej etape si napokon Ackermann vybojoval tretie miesto, v špurte nestačil na Tima Merliera a víťaza Marka Cavendisha.

Nemcovi rovnako ako Saganovi po sezóne vyprší zmluva v Bore. V Ackermannovom prípade sa hovorí o záujme stajne UAE Team Emirates.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Pascal Ackermann