Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jedno z tajomstiev úspechu. Saganov manažér ho odtajnil až teraz

Peter Sagan získal po rekordných siedmich zelených dresoch na Tour de France prvýkrát aj tričko cyklámenovej farby, ktoré sa dáva víťazovi bodovacej súťaže na Giro d'Italia.

31.05.2021 09:04
debata (4)
Peter Sagan so synom Marlonom na pódiu v Miláne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan oslavuje zisk cyklámenového dresu...

Hviezda tímu Bora-Hansgrohe získala definitívu príchodom do cieľa nedeľňajšej záverečnej 21. etapy podujatia, ktorou bola časovka jednotlivcov na 30.3 km v uliciach Milána.

Tridsaťjedenročný Žilinčan mal dostatočný náskok v boji o cyklámenový dres už skôr, no triumf v bodovacej súťaži musel spečatiť dojazdom do cieľa pretekov bez ohľadu na výsledok.

Napokon v záverečnej jazde proti chronometru obsadil 57. miesto s mankom 2:59 min za víťazným Talianom Filippom Gannom.

Peter Sagan Čítajte viac Zábery, čo vás chytia za srdce. Cyklámenová svedčí aj malému Marlonovi

"Som šťastný a hrdý na to, že som sa v Miláne mohol postaviť na pódium v cyklámenovom drese. Bol to môj sen dlhé roky a teraz sa mi splnil.

Rád by som sa poďakoval organizátorom, úžasným talianskym fanúšikom, ktorí sa opäť objavili pri cestách, aby nás mohli povzbudiť počas troch týždňov na týchto náročných pretekoch," uviedol Peter Sagan podľa webu svojho tímu Bora-Hansgrohe.

Trojnásobný majster sveta nazbieral v bodovacej súťaži 136 bodov, o 18 viac ako druhý Talian Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation) a o 20 viac ako Kolumbijčan Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates).

Vo svojej druhej účasti na Gire sa stal víťazom 10. etapy z L'Aquila do Foligna (139 km), pridal aj dve tretie, jedno štvrté a jedno piate miesto v etapách.

Športový riaditeľ Bora-Hansgrohe Jens Zemke zhodnotil Saganov výkon aj vystúpenie celého tímu na talianskych cestách.

"Celkovo to bolo pre nás úspešné Giro zásluhou Petra Sagana a jeho víťaznej etapy aj triumfu v bodovacej súťaži. Z pohľadu boja o celkové poradie sme po polovici pretekov prišli o Emanuela Buchmanna a to bolo pre nás trpké.

Žiaľ, nedokázali sme kompenzovať jeho stratu. Odhliadnuc od toho zásluhou Sagana sme boli takmer každý deň súčasťou slávnostnej ceremónie odovzdávania cenných dresov.

Jeho víťazstvo v etape sa zrodilo vďaka skvelej tímovej podpore, takže aj z tohto uhla pohľadu to bolo pre nás úspešné Giro."

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Slovákovi držal palce aj legendárny Sean Kelly. „Bodovačku na Tour de France vyhral sedemkrát, svedčalo by mu aj tričko z Gira. Zaslúži si ho, predvádza najvyrovnanejšie výkony,“ reagoval minulý týždeň pri blížiacom sa závere podujatia bývalý elitný univerzál.

Je známe, že Sagan sa aj na Apeninskom polostrove teší veľkej popularite. Dôkazom bolo aj video zo štartu sobotňajšej etapy, na ktorom ochotne rozdával autogramy deťom.

Zdržal sa pri nich tak dlho, že ho jeho mediálny manažér Gabriele Uboldi poklepal po ramene a trochu netrpezlivo sa pozeral na hodinky.

Taliansko SR cyklistika cesta Giro 19. etapa sagan Čítajte viac Ten, čo zastrašuje súperov? Sagan urobil milé gesto

Aj keď podporu popri trase Gira bolo cítiť viac ako vlani, obmedzeniam pre koronavírus sa nevyhli ani slávne preteky. Talian Uboldi v rozhovore pre Velo News prezradil zaujímavosť, ktorým len potvrdil Saganove ďakovné slová po záverečnej etape.

„Nikdy predtým som to nepovedal, ale myslím si, že menší počet divákov na pretekoch má na Petra vplyv. Skutočne ťaží z ich podpory a nabíjajú ho energiou. Koniec koncov, ide o Sagana. Je ako nikto iný,“ povedal jeden zo Saganových najbližších ľudí v tíme.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gabriele Uboldi (@gabrieleubo)

Peter Sagan oslavuje zisk cyklámenového dresu...
 Peter Sagan so synom Marlonom na pódiu v...
+7Peter Sagan so synom Marlonom oslavuje zisk...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia #Gabriele Uboldi