Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PREVIEW: Sagan už farbu nezmení, ale bude sakramentsky trpieť

Do konca Gira zostávajú už len tri etapy, dnes je na programe prvý z alpského dvojboja s finišom na obávanom kopci Alpe di Mera.

28.05.2021 07:00
Giro 19 etapa Foto:
Giro 19 etapa
debata

Situácia ja nasledovaná: Peter Sagan je držiteľom cyklámenového dresu a už iba malá športová tragédia ho oň môže obrať. Za normálnych okolností ho dovezie až do Milána.

To však neznamená, že je po všetkom. Na talianskych cestách nechá ešte mnoho síl aj potu. Najbližšie dva dni však budú pre bojovníkov v celkovom poradí. Budeme svedkami útokov na ružový dres Egana Bernala.

Čo nás teda v piatok čaká?

Štartuje sa v Abbiategrasse. Po 80 km čaká na pelotón stúpanie I. kategórie na pokec Mottarone (16 km, záverečných 4 km má 8 percent).

Do itineráru pretekov ho zaradili prvýkrát od roku 2011, vtedy tam triumfoval Paolo Tiralongo s výdatnou pomocou kolegu z Astany Alberta Contadora.

Po zjazde z kopca sa jazdci dostanú k jazeru Maggiore, ktoré leží v troch regiónoch – Piemont, Lombardsko a švajčiarske Ticino. Má rozlohu 212,5 km², z čoho 80,1 % leží v Taliansku a zostávajúcich 19,9 % vo Švajčiarsku.

Nasleduje stúpanie III. kategórie na Passo della Colma (8,7 km, 5,5 percent) a etapa sa skončí na kopci Alpe di Mera.

Jeho priemer je 8,7 percenta, ale má pasáže, ktoré majú aj 14-percentný sklon. Uvidíme, či dnes niekto vyzve Egana Bernala a akým štýlom bude Kolumbijčan brániť ružový dres lídra.

Pochopiteľne, aj dnešnú etapu vám prinesieme ONLINE.

Giro d’Italia 2021 v obrazoch Fotogaléria - 58 fotiek Všetky fotky
Egan Bernal v ružovom drese pre celkového lídra...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d´Italia 2021