Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragická správa. Počas tréningu zahynul úspešný cyklista Adrián Babič

Slovenský cyklista Adrián Babič zomrel v stredu pri dopravnej nehode.

27.05.2021 08:51
debata (27)

Dvadsaťštyriročný deaflympionik neprežil kolíziu s automobilom počas tréningu, informoval oficiálny web Deaflympijského výboru Slovenska.

Babič súťažil aj so zdravými pretekármi.

Bol majstrom i vicemajstrom Slovenska v časovke jednotlivcov v kategórii do 23 rokov, bronzový z majstrovstiev Slovenska v časovke jednotlivcov v kategórii elite, juniorský majster Slovenska v zimnom triatlone, víťaz Slovenského pohára v cestnej cyklistike v sezóne 2019 a účastník majstrovstiev Európy a sveta.

Profil Adriána Babiča sme priniesli po úspechu na letnej deaflympiáde v Samsune:

Adrián Babič Čítajte viac Babič má medailový komplet. Tri centimetre motivujú

„Niekoľkonásobný deaflympijský a štvornásobný medailista z posledných majstrovstiev Európy v cyklistike nepočujúcich sa už na štart 24. letnej deaflympiády nepostaví,“ píše profil Deaflympijského výboru Slovenska na facebooku.

Babič sa tento rok v marci na ME v tureckej Alanyi postaral o všetky štyri medaily pre Slovensko, tri boli strieborné a jedna zlatá. Predtým v roku 2017 sa stal deaflympijským víťazom.

Jeho členovia spomínajú na Babiča ako skromného a príjemného mladíka. „V myšlienkach sú teraz s jeho matkou a trénerkou, ktoré boli jeho veľkými oporami na ceste za úspechmi,“ dodáva stránka.

Aj Slovenský zväz cyklistiky sa prostredníctvom sociálnej siete pridal ku kondolujúcim:

„Život je krehký ako pierko. A práve to životné pierko Adriána Babiča včera odviala kamsi ďaleko, do nenávratna, kolízia s autom počas tréningu. Odpočívaj v pokoji, Aďo.“

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Babič