Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan znovu na pódiu, ubránil cyklámenový dres. Pozrite si posledný kilometer

Talian Giacomo Nizzolo sa stal víťazom 13. etapy Giro d'Italia. Jazdec tímu Qhubeka Assos triumfoval na 198 km dlhej trati z Ravenny do Verony pred svojím krajanom Edoardo Affinim.

21.05.2021 17:41 , aktualizované: 19:37
Giro 13. Etapa Foto: ,
Záverečný šprint 13. etapy Gira, po ktorom sa tešil Giacomo Nizzolo.
debata (4)

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v záverečnom špurte tretí a udržal si cyklámenový dres pre lídra bodovacej súťaže.

Nizzolo sa po dvanástich druhých miestach tešil z prvého etapového vavrínu na Gire.

„Aj na štart tejto etapy som išiel s cieľom skončiť druhý. Nečakal som, že by sa mi práve Verone mohlo podariť prelomiť túto bilanciu a prvýkrát na Gire zvíťaziť,“ žartoval v prvom rozhovore Talian, ktorý stavil na dlhý špurt a vyšlo mu to.

Ružový dres pre vedúceho pretekára celkovej klasifikácie si udržal Egan Bernal z Kolumbie (Ineos Grenadiers). Sagan je 117. (+1:53,47).

VIDEO: Posledný kilometer 13. etapy

Už v úvode etapy sa na čele vytvorila trojčlenná skupinka, v ktorej boli Švajčiar Simon Pellaud a Taliano Samuele Rivi s Umbertom Marengom. Na prvej rýchlostnej prémii vo Ferrare triumfoval Marengo a získal 12 bodov, v pelotóne špurtujúci Kolombíjčan Fernando Gaviria päť a Sagan dva. Náskok slovenského jazdca na čele poradia o cyklámenový dres sa tak znížil na 14 bodov.

Pelotón postupne zvyšoval tempo a deväťdesiat kilometrov pred cieľom bol náskok úniku už iba trojminútový. Gaviriovi začala tiecť krv z nosa a musel vyhľadal auto s doktorom.

Pred druhou rýchlostnou prémiou v Bagnolo San Vito 53 km pred cieľom sa na čele vedúcej skupiny osamostatnil Rivi a prišiel si po tri bonusové sekundy.

Giro d’Italia 2021 v obrazoch Fotogaléria - 58 fotiek Všetky fotky
Egan Bernal v ružovom drese pre celkového lídra...

Pelotón neustále ukrajoval z náskoku tria a v Mantove strácal už iba minútu. Osem kilometrov pred cieľovou páskou pelotón pohltil Riviho, Pellauda i Marenga a bolo jasné, že o všetkom sa rozhodne v záverečnom špurte.

V ňom sa presadil Nizzolo pred Affinim a Saganom, ktorý zdolal Gaviriu a udržal sa na čele bodovacej súťaže.

Pred Nizzolom má náskok deviatich bodov. Tretí Talian Davide Cimolai stráca na Sagana 22 bodov a štvrtý Gaviria 25.

Giro 13. etapa Čítajte viac Ďalšie pódiové umiestnenie Sagana sme sledovali ONLINE

"Myslím si, že útok Affiniho nebol naplánovaný, ale zbadal medzeru a tak sa vybral po víťazstvo. Tretie miesto je v poriadku. Najlepšie by bolo vyhrať, ale napriek tomu som spokojný.

Snažím sa nestrácať príliš veľa bodov. Som rád, že mám stále svoj dres. Dokázal som ho ubrániť a uvidíme, ako na tom budem v nasledujúcich dňoch," citoval slová Sagana špecializovaný portál cycling-info.sk.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Výsledky Giro d' Italia

13. etapa (Ravenna-Verona, 198 km): 1. Giacomo Nizzolo (Tal./Qhubeka Assos) 4:42:19, 2. Edoardo Affini (Tal./Jumbo-Visma), 3. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 4. Davide Cimolai (Tal./Israel Start-Up Nation), 5. Fernando Gaviria (Kol./UAE Team Emirates), 6. Stefano Oldani (Tal/Lotto-Soudal), 7. Andrea Pasqualon (Tal./Wanty-Gobert), 8. Max Kanter (Nem./Team DSM), 9. Elia Viviani (Tal./Cofidis), 10. Dylan Groenewegen (Hol./Jumbo-Visma) všetci rovnaký čas ako víťaz

Celkové poradie: 1. Egan Bernal (Kol./Ineos Grenadiers) 53:11:42, 2. Alexander Vlasov (Rus./Astana-Premier Tech) +45 s, 3. Damiano Caruso (Tal./Bahrain Victorious) + 1:12, 4. Hugh Carthy (V. Brit./EF Education-Nippo) +1:17; 5. Simon Yates (V. Brit./Team BikeExchange) +1:22; 6. Emanuel Buchmann (Nem./Bora-Hansgrohe) +1:50; 7. Remco Evenepoel (Belg./Deceuninck-Quick-Step) +2:22; 8. Giulio Ciccone (Tal./Trek-Segafredo) +2:24, 9. Tobias Foss (Nór./Jumbo-Visma) +2:49, 10. Daniel Felipe Martinez Poveda (Kol./Ineos Grenadiers) +3:15, …, 117. SAGAN + 1:53:47

Bodovacia súťaž: 1. SAGAN 135, 2. Nizzolo 126, 3. Cimolai 113

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia 2021