Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koho vyberú Slováci? Uvoľnený Sagan reagoval na poctu, ktorá sa ušla rivalovi

Karty sú rozdané a očakávania týkajúce sa šancí Petra Sagana na získanie prvého cyklámenového dresu na pretekoch Giro d'Italia veľké.

21.05.2021 10:16
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v cyklámenovom drese na Gire.
debata

Keďže vo štvrtok bral v šprintérskej prémii body len únik, v boji oň sa nič nezmenilo. Slovenský cyklista má aj pred piatkovou rovinatou etapou, ktorú budeme sledovať naživo, náskok 17 bodov pred Fernandom Gaviriom a Davidom Cimolaiom.

Sagan si uvedomuje, že ho v ubránení vedúcej pozície v bodovacej súťaži čaká náročná úloha. Urobí však všetko pre to, aby vzácne tričko nosil aj v zostávajúcich deviatich skúškach.

Giro d’Italia 2021 v obrazoch Fotogaléria - 58 fotiek Všetky fotky
Egan Bernal v ružovom drese pre celkového lídra...

Vo štvrtkovej previerke skončil s vyše 26-minútovým mankom na 159. mieste a v cieli mal dobrú náladu. Jeden z redaktorov podotkol, že jeho obrana dresu stojí na pevných základoch.

„Nie, nie je to až také pevné,“ zdôraznil Žilinčan pre Cyclingnews.com. „V piatok nás čaká šprintérska etapa a urobím maximum, ale šprintéri Fernando (Gaviria), Cimolai či Elia Viviani sú stále na dohľad. Uvidíme, čo sa stane, bude to lotéria,“ hovoril o úplne rovinatej etape.

Očakáva sa šprintérska koncovka, jej víťaz získa do klasifikácie až 50 bodov (druhý jazdec 35, tretí 25). Maximálny počet bodov na prémii, ktorá sa nachádza 67 km po štarte, je 12 bodov.

13 etapa Giro Čítajte viac PREVIEW: Rovina s očakávaným špurtom. Sagan má šancu zvýšiť vedenie

Sagan dostal otázku, či sa nebojí, že po presune pelotónu mu body uchmatnú ašpiranti na celkový triumf či vrchári.

„Strach? To znie ako dosť vážne slovo,“ zasmial sa trojnásobný svetový šampión a pokračoval: „Nie, vezmeme to deň po dni. Najprv sa pokúsime oddeliť šprintérov a potom uvidíme,“ upokojoval.

Mimochodom, od roku 2012 sa stal cyklámenový dres na Gire výhradne korisťou šprintérov. V spomínanom ročníku ho získal Španiel Joaquim Rodríguez, druhý muž konečnej klasifikácie.

Na tlačovej konferencii sa žurnalisti Sagana pýtali aj na poctu, ktorá sa ušla jeho dlhoročnému súperovi, no zároveň kamarátovi Vivianimu. Slovák ho tento týždeň bránil pri kritike za dlhé čakanie na veľké víťazstvo.

Peter Sagan Čítajte viac Rana šprintérom. Sagan zasmečoval, sfialovel a napomenul novinárov

Na otváracom ceremoniáli tokijskej olympiády jazdec Cofidisu ponesie taliansku vlajku.

„Je to skvelé, skutočne pôsobivé. Uvidíme, koho vyberú pre Slovensko,“ zamyslel sa s úsmevom Sagan.

Na pripomenutie, Hry sú naplánované od 23. júla do 8. augusta, Tour de France vyvrcholí parížskym dojazdom 18. júla. O šesť dní po ňom sú v japonskej metropole na programe preteky s hromadným štartom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Znamená to, že ak by cyklisti museli ísť v Tokiu pred OH do dvojtýždňovej karantény, Tour by nemohli dokončiť.

„Ak by som sa musel rozhodnúť, vybral by som si boj o zelený dres. Ale nikto nevie, čo sa ešte dovtedy udeje,“ uviedol sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže Tour ešte v januári pre agentúru DPA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia #Elia Viviani