Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PREVIEW: Po šotoline, medzi vinicami. Ide sa tam, kde to má Sagan najradšej

Program Gira sa po voľnom dni preklápa do druhej polovice. V stredu je na programe kopcovitá etapa z Perugie do Montalcina s celkovou dĺžkou 162 km.

19.05.2021 06:16
Giro d´Italia 2021 Foto:
Giro d´Italia 2021, profil 11. etapy.
debata (1)

Dnes sa pôjde aj na legendárnych šotolinových cestách, alebo ak chcete „sterrati“, ktoré jazdci poznajú z klasiky Strade Bianche.

Až štyri úseky na „bielom štrku“ figurujú v záverečných 70 kilometroch. Spočiatku sa pôjde po rovine, terén sa následne začne vlniť.

Prvé „sterrati“ ich čakajú pri Torrenieri, úsek meria 9,1 km. Šotolina je aj pred rýchlostnou prémiou na Castiglion del Bosco, rovnako aj na Passo del Lumo Spento, ktoré jazdci prejdú dvakrát.

Giro d’Italia 2021 v obrazoch Fotogaléria - 58 fotiek Všetky fotky
Egan Bernal v ružovom drese pre celkového lídra...

Po záverečnom kopci dňa etapa finišuje po 4 km zjazde v meste Montalcino. Klasikárska trať by mohla sedieť aj Petrovi Saganovi, hoci v jej kopcovitom závere sa zrejme presadia rýchli vrchári.

Sagan môže po pondelkovom triumfe vo Foligne jazdiť slobodne a možno aj šetriť sily na piatok, kde bude v záverečnom špurte mierne zvlnenej etapy brániť cyklámenový dres.

Vlani vyhral na Gire 10. etapu, ktorá bola – rovnako ako tá dnešná – prvá po voľnom dni. Súperi veľmi dobre vedia, že oddýchnutého Sagana neradno podceňovať…

Peter Sagan Čítajte viac QuickStep je pripravený získať Sagana. Šéf tímu prezradil, čo by dohodu zmarilo
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d´Italia 2021