Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K Španielom pokojne, ale Francúzi? Sagan má vraj s nimi vlažný vzťah

O novej zmluve Petra Sagana sa už veľa popísalo, no faktom zostáva, že zatiaľ žiadna podpísaná nie je. Zostane v nemeckej Bore alebo sa poberie preč? V rozhovore pre portál olympic.sk niečo naznačil aj jeden z jeho prvých trénerov, Peter Zánický.

16.05.2021 06:00
Francúzsko Cyklistika TdF 16. etapa Foto: ,
Peter Sagan.
debata (6)

Cyklistický odborník, ktorý sa venuje predovšetkým mládeži, priznal, že aj túto tému už riešili. „Vo väčšej miere to rozoberám s s bratom Jurom. Aktuálne ešte nič nie je upečené, ako sa médiá snažia naznačovať,“ povedal Zánický.

V prípade novej Saganovej zmluvy vidí niekoľko problémov. Jedným z nich je značka Specialized, na ktorej Slovák jazdí. „Veľa fanúšikov možno nevie, že práve táto spoločnosť uhrádza značnú časť Petrovho platu. V tomto ohľade ide o významného partnera. Na tejto značke bicyklov jazdia z elitných tímov len Bora-hansgrohe a Deceuninck – Quick-Step. Nie je také jednoduché prestúpiť niekam, kde sa používa iný materiál,“ prezradil.

Preto je vraj celkom možné, že Sagan zostane v Bore. „Na druhej strane môžeme vidieť, že nemecký tím posilňuje a dokáže vyhrávať aj bez Petra. To si uvedomujú. Deuceninck – Quick-Step by z môjho pohľadu nebola správna voľba. To nepovažujem za reálne. Sám som zvedavý, ako to dopadne. Čoskoro sa dozvieme,“ upozorňuje Zánický, ktorý je so Saganom v pravidelnom kontakte.

V ďalšej odpovedi sa Žilinčan zamyslel, kde by mohol jeho niekdajší najslávnejší zverenec pôsobiť. A tým, čo povedal, trošku aj prekvapil.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

„Napríklad by to mohol byť Movistar, v ktorom bude končiť kariéru Alejandro Valverde. Peter je s ním dobrý kamarát. Petrovi manažéri Lombardi a Uboldi žijú v Španielsku, takže kontakty so španielskymi tímami majú veľmi dobré. Hovorí sa aj o tíme UAE Emirates. Tam však problém spočíva vo výrobcovi bicyklov, pretože oni jazdia na značke Colnago. Možností je však viac,“ povedal.

„Myslím, že francúzsky tím to nebude. Peter príliš neinklinuje k Francúzom, čo mi viackrát povedal. Musíme povedať aj to, že Peter aktuálne nie je v takej pozícii, ako bol pred dvomi-tromi rokmi. Vtedy si mohol vyberať. Je dôležité, akú ponuku dostane na stôl,“ dodal na záver pre olympic.sk.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Peter Zanický