Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan najlepších nenaháňal. Udrieť môže v nedeľu

Taliansky cyklista Filippo Ganna zvíťazil v úvodnej etape 104. ročníka pretekov Giro d'Italia a ako prvý si obliekol ružový dres pre lídra celkového poradia.

08.05.2021 17:45
Filippo Ganna Foto: ,
Filippo Ganna.
debata (1)

Jazdec stajne Ineos Grenadiers zvládol 8,6 km dlhú individuálnu časovku so štartom a cieľom v Turíne za osem minút a 47 sekúnd.

Na druhom a treťom mieste skončili pretekári tímu Jumbo-Visma, druhý bol ďalší Talian Edoardo Affini s mankom desať sekúnd, tretí skončil Nór Tobias Foss (+13 s).

Slovák Peter Sagan v drese Bora-Hansgrohe obsadil 51. miesto so stratou 41 sekúnd.

Dvadsaťštyriročný Ganna tak pokračuje v úspešnom ťažení z vlaňajšej sezóny.

Majster sveta v tejto disciplíne vyhral minulý rok všetky tri individuálne časovky na Gire a pridal jeden triumf aj v klasickej etape.

"Som tu a som naozaj šťastný. Odštartoval som s malým tímovým rádiom, no nič som nepočul a tak som si povedal, že pôjdem naplno a budem počúvať ľudí popri ceste.

Ak ma budú povzbudzovať, tak viem, že idem rýchlo. Takto som získal toto úžasné víťazstvo," citoval ho portál cyclingnews.com.

Z hlavných kandidátov na celkové prvenstvo dosiahol najlepší čas Portugalčan Joao Almeida.

Jazdec stajne Deceuninck-Quick Step, ktorý vlani nosil dva týždne ružový dres, obsadil štvrté miesto so stratou 1ý sekúnd na víťaza.

Jeho tímový kolega a ďalší z veľkých ašpirantov na triumf Remco Evenepoel skončil siedmy s mankom 19 s.

Dvadsaťjedenročný Belgičan štartuje na Giro po deväťmesačnej pauze od vážneho pádu vlani v auguste na Okolo Lombardska.

Giro d’Italia 2021 v obrazoch Fotogaléria - 58 fotiek Všetky fotky
Egan Bernal v ružovom drese pre celkového lídra...

Brit Simon Yates (Team BikeExchange) obsadil 37. miesto (+38 s) a Kolumbijčan Egan Bernal (Ineos Grenadiers) skončil na 40. priečke (+39 s).

Nedeľňajšia druhá etapa povedie zo Stupinigi do Novary, ktorá meria 179 km, má rovinatý profil a očakáva sa súboj šprintérov v hromadnom dojazde.

Výsledky 1. etapy (individuálna časovka na 8,6 km, Turín – Turín):
1. Filippo Ganna (Tal./Ineos Grenadiers) 8:47 min, 2. Edoardo Affini (Tal./Jumbo-Visma) +10 s, 3. Tobias Foss (Nór./Jumbo-Visma) +13, 4. Joao Almeida (Port./Deceuninck-QuickStep) +17, 5. Remi Cavagna (Fr./Deceuninck-QuickStep) +18, 6. Jos van Emden (Hol./Jumbo-Visma) rovnaký čas, 7. Remco Evenepoel (Belg./Deceuninck-QuickStep) +19, 8. Max Walscheid (Nem./Qhubeka Assos) rovnaký čas, 9. Matthias Brändle (Rak./Israel Start-Up Nation) +22, 10. Gianni Moscon (Tal./Ineos Grenadiers) +23, … 51. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +41
Celkové poradie:
1. Ganna 8:47 min, 2. Affini +10 s, 3. Foss +13, 4. Almeida +17, 5. Cavagna +18, 6. van Emden rovnaký čas, 7. Evenepoel +19, 8. Walscheid rovnaký čas, 9. Brändle +22, 10. Moscon +23, … 51. SAGAN +41

odkaz
Peter Sagan, sezóna
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Filippo Ganna #Giro d´Italia 2021