Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlani poslali domov aj známe mená. Čo čaká cyklistov na Gire?

Všetkých 184 cyklistov aj 460 členov ich sprievodu, ktorí sa predstavia na Giro d'Italia, sa v stredu podvečer podrobí PCR testom na COVID-19, aby sa eliminovalo riziko nákazy.

05.05.2021 16:44
Cyklistika, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Všetci negatívni sa potom stanú automaticky súčasťou tzv. ochrannej bubliny, v ktorej budú fungovať počas nadchádzajúcich troch týždňov.

Týka sa to aj Petra Sagana, ktorý bude jedným z lídrov tímu Bora-Hansgrohe. Úvodné z troch podujatí Grand Tour sa začne v sobotu krátkou individuálnou časovkou v Turíne.

Geraint Thomas Čítajte viac Sagan obstál v generálke na Giro so cťou. Thomas sa otriasol a má žltý dres

Výsledky stredajších testov budú známe vo štvrtok napoludnie tak, aby jednotlivé tímy vylúčili prípadné pozitívne prípady pred večernou prezentáciou.

Všetci nakazení cyklisti, resp. členovia ich tímov budú umiestnení do izolácie a týka sa to aj ich najbližších kontaktov.

Inými slovami nebudú môcť štartovať na 104. ročníku Giro d'Italia. Nahradia ich iní členovia tímu, budú však musieť spĺňať podmienku negatívneho testu tri dni pred začiatkom pretekov.

Giro d´Italia 2021 - profily etáp Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Giro d´Italia 2021, 1. etapa.

Aj počas Giro d'Italia 2021 budú pretekári a ich sprievod pravidelne testovaní proti koronavírusu. Počas víkendov to budú tzv. rýchlotesty a PCR prídu na rad počas dvoch dní voľna 18. a 25. mája.

Testovací proces sa bude týkať aj organizátorov z RCS Sport ako aj funkcionárov Medzinárodnej cyklistickej únie prítomných na pretekoch. Všetci ostatní účastníci vrátane médií budú mimo pretekárskych bublín s obmedzeným prístupom k cyklistom.

zväčšiť Súperi Petra Sagana na Giro d'Italia 2021. Foto: Pravda
Sagan Giro Súperi Petra Sagana na Giro d'Italia 2021.

Vlaňajšie Giro d'Italia, ktoré sa konalo v netradičnom jesennom termíne, sa neobišlo bez pozitívnych prípadov a predčasný odchod domov postihol aj niektoré známe mená.

Koronavírusom sa počas pretekov nakazil Angličan Simon Yates aj ďalší štyria členovia tímu Mitchelton.Scott a tiež Holanďan Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) a Austrálčan Michael Matthews (Team Sunweb). Tímy Mitchelton.Scott a Jumbo-Visma kompletne museli opustiť pelotón Gira.

Peter Sagan Čítajte viac Saganova motivácia nezmizla, znie z Bory. Dôkaz? Extra hodina v daždi

V Taliansku momentálne klesajú čísla nakazených aj úmrtí s koronavírusom.

Aj tak však v utorok hlásili 9116 nových prípadov a 18 146 ľudí v nemocniciach, z toho 2423 v ťažkom stave. Až 121 000 ľudí dosiaľ v súvislosti s pandémiou zomrelo.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia