Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Saganovi priťažil aj rozvod. Nepodceňujte to, odkázal bývalý pretekár

Účinkovanie Petra Sagana na pretekoch Okolo Romandie, generálke na prestížne podujatie Giro d'Italia štartujúce už túto sobotu, zaujalo aj belgického cyklistického experta Josého de Cauwera.

05.05.2021 05:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan (uprostred) po víťazstve v 1. etape pretekov Okolo Romandie.
debata (1)

Dočkáme sa u Sagana v blízkej budúcnosti opäť veľkých úspechov? Túto otázku položila bývalému pretekárovi i tímovému manažérovi webová stránka Sporza ešte po Žilinčanovej víťaznej 1. etape. O dva dni neskôr si pripísal aj tretie miesto.

„V posledných rokoch sa hovorilo o tom alebo sa zdalo, akoby už Sagan nemal rád preteky. V jeho živote sa toho stalo veľa. Rozvod, odlúčenie od syna a tak ďalej. To sú veci, ktoré mu nepochybne priťažili. To by ste nemali podceňovať,“ povedal De Cauver.

Peter Sagan Čítajte viac Saganova motivácia nezmizla, znie z Bory. Dôkaz? Extra hodina v daždi

„Napriek tomu mám pocit, že Sagan stále túži po víťazstvách. Vidieť to bolo aj na jeho šprintérskom víťazstve proti Colbrellimu v Romandii: riskantné, koleso na koleso. Bolo to silné,“ nadchýnal sa cyklistický odborník.

Mohlo by sa toto etapové víťazstvo nazvať skutočne veľkým? „Možno nie, ale bolo úžasné sledovať to,“ reagoval niekdajší šéf belgického tímu.

Sagan si vlani po dlhej sérii nevybojoval na najslávnejších etapových pretekoch zelený dres za víťazstvo v bodovacej súťaži.

„Jeho Tour nebola zlá, ale ani dobrá. Aj keď musíme povedať, že Sagana tam zväčša pokoril Sam Bennett – vtedy v superforme – a fenomén Wout van Aert,“ myslí si De Cauver.

Po prekonaní koronavírusu a posunutom tréningu sa Sagan zaskvel na monumente Miláno – San Remo, kde skončil štvrtý.

„Keby sa Jasperovi Stuyvenovi nepodarilo získať podporu Kragha Andersena, Sagan tam mohol byť blízko k víťazstvu,“ predpokladá.

Nepochybuje o tom, že Sagan je stále veľkým cyklistom, s ktorým treba rátať.

„Sagan už nie je takým dominantným a superžiarivým Saganom zo svojich vrcholných rokov. Ale pre mňa osobne je stále súčasťou špičky a je nepochybne dosť dobrý na to, aby pokračoval v pretekaní,“ uzatvára De Cauver.

Giro d´Italia 2021 - profily etáp Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Giro d´Italia 2021, 1. etapa.
odkaz
Peter Sagan, sezóna

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia