Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fantázia: Na Okolo Slovenska bude až sedem World tímov. A príde asi aj ...!

Na 65. ročníku cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa predstaví až sedem tímov z najvyššej kategórie UCI WorldTeams. Podujatie odštartuje 14. septembra 2021 v Košiciach a vyvrcholí 18. septembra v Trnave. Organizátori veria, že tento rok by mal na preteky zavítať aj trojnásobný majster sveta Peter Sagan.

04.05.2021 11:24
Okolo Slovenska Foto: ,
Momentka z pretekov Okolo Slovenska 2019.
debata (8)

Na jubilejnom ročníku sa predstaví dokopy 21 tímov. Z najvyššej ligy potvrdili štart stáli účastníci Deceuninck – Quick Step i Bora-Hansgrohe, s predbežným prísľubom štartu Sagana.

Opäť príde aj Israel Start-Up Nation a nemecký tím Team DSM (doteraz Sunweb). Premiéru na slovenských cestách absolvujú z top tímov pretekári austrálskeho BikeExchange, juhoafrickej stajne Qhubeka Assos a kazašskej Astana Premier Tech.

Ďalej sa na Okolo Slovenska predstaví šesť profesionálnych kontinentálnych tímov – Bingoal Pauwels Sauces (Belg.), Bardiani CSF Faizane (Tal.), Uno-X (Nór.), Gazprom – RusVelo (Rus.), Novo Nordisk (USA) a Kern Pharma (Šp.). Doplní ich ešte sedem kontinentálnych celkov vrátane slovenských tímov Dukla Banská Bystrica a Cycling Academy Trenčín a chýbať nebude ani slovenská reprezentácia.

Organizátori rovnako ako v uplynulých rokoch zostavili trať tak, aby sa priblížila nadchádzajúcim majstrovstvám sveta. Tie odštartujú deň po konci slovenského podujatia, 19. septembra vo Flámsku.

Okolo Slovenska sa začne 1,5 km dlhým prológom v centre Košíc, aj trať 1. etapy bude mať štart a cieľ v metropole východu a dĺžku 151,5 km. Druhá etapa odštartuje pod Spišským hradom a cyklistov prevedie cez Levoču, Spišskú Novú Ves, Vysoké Tatry až do Dolného Kubína. Na 190,4 km absolvujú dve rýchlostné a dve vrchárske prémie.

Preteky merajú dokopy 696,6 km, navštívia 152 miest a obcí, predstaví sa na nich dokopy 21 tímov, pretekári absolvujú 13 vrchárskych a 11 rýchlostných prémií.

Program 65. ročníka Okolo Slovenska (14. – 18. septembra 2021):

  • utorok 14. septembra: prológ (Košice – Hlavé nám., 1,5 km)
  • streda 15. septembra: 1. etapa (Košice – Košice, 151,5 km)
  • štvrtok 16. septembra: 2. etapa (Spišské Podhradie – Dolný Kubín, 190,4 km)
  • piatok 17. septembra: 3. etapa (Dolný Kubín – Považská Bystrica, 194,2 km)
  • sobota 18. septembra: 4. etapa (Trenčianske Teplice – Trnava, 159 km)
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Slovenska 2021