Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo majú spoločné? Sagana a Federera spája táto vec...

Bude pokračovať v Bore? Prestúpi ku konkurencii? Aká budúcnosť čaká na Petra Sagana?

20.04.2021 09:47
Sagan Giro Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Touto otázkou sa nezaoberajú len fanúšikovia a experti na Slovensku. Keďže žilinský rodák je svetovým fenoménom, tak jeho ďalšiu profesionálnu kariéru riešia aj vo za našimi hranicami.

Napríklad v Česku, kde sa k prípadnému prestupu trojnásobného svetového šampióna vyjadril aj František Raboň – bývalý cyklista, účastník štyroch Giro D'Italia.

„V súvislosti so Saganom a jeho odchodom do Deceuninck-Quick Step sa veľa hovorí o tom, že by to chcel aj výrobca bicyklov Specialized,“ tvrdí v blogu pre isport.cz.

Raboň upozorňuje na to, že práve Saganov prípad dobre dokumentuje, akú silu majú vo svete športu sponzori.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

„Áno, na tímy majú veľký vplyv,“ dodáva Raboň. „Fungovalo to tak už za mojich čias. Stalo sa, že som sa dozvedel, že nemecký cyklista, ktorý nie je úplne top, jazdí za francúzsku stajňu, mne však zmluvu neponúknu. Ukázalo sa, že tím sponzorovala nemecká firma Focus a tá chcela mať v stajni Nemca,“ vysvetľuje.

Rovnaké je to aj u hviezd prvej veľkosti.

„V cyklistike sa to týka napríklad Sagana, v tenise Rogera Federera. Je to vidieť na číslach a firmy si to ľahko spočítajú,“ tvrdí majster Európy v kategórii do 23 rokov.

Raboň tiež upozorňuje na fakt, že v prípade príchodu Sagana do Quick Stepu, bude mať manažér Patrick Lefevere veľký problém. Tým sú peniaze.

"Nemusí to byť pre neho finančne únosné. Obzvlášť v tejto dobe. Pred pár dňami predĺžil zmluvu s Alaphilippom, Evenpoela podpísal na ďalších päť rokov.

A potom sú tu aj ďalšie hviezdy. Navyše, má tu aj Asgrena, ktorý si uvedomuje, že po víťazstve na Okolo Flámska môže žiadať podstatne vyšší plat," tvrdí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Roger Federer #sponzori