Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Generálka na Giro. Sagan sa po vyše desaťročí vracia tam, kde jazdil aj v žltom

Generálkou Petra Sagana pred májovým štartom na pretekoch Giro d'Italia bude účasť na podujatí Okolo Romandie vo Švajčiarsku.

13.04.2021 13:03
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Tridsaťjedenročný Žilinčan pôsobiaci v tíme Bora-Hansgrohe sa v roku 2021 druhýkrát v kariére predstaví na talianskej Grand Tour naplánovanej od 8. do 30. mája. Už pred týždňom o tomto pláne informoval tamojší denník Gazzetta dello Sport.

Ešte predtým sa pokúsi vyladiť formu v neďalekom Švajčiarsku, kde sa tradičné etapové preteky budú jazdiť od 27. apríla do 2. mája.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

"Ahoj fanúšikovia pretekov Okolo Romandie! Pamätáte si na mňa? V roku 2010 som na tomto podujatí skončil druhý v prológu, vyhral etapu vo Fleurieri a dva dni som mal na sebe žltý dres.

No a odvtedy som vyhral aj nejaké iné preteky. Návrat na tie vaše mi dáva priestor na ďalšie úspechy. Teším sa, že sa čoskoro opäť uvidíme," napísal Sagan na svojom facebooku.

Začiatok aktuálnej sezóny trojnásobného svetového šampióna Petra Sagana poznačil koronavírus, ktorým sa nakazil počas prípravného obdobia.

Hey Tour De Romandie fans! Do you remember me? In 2010, I finished 2nd in the Prologue, won a stage in Fleurier, and...

Uverejnil používateľ Peter Sagan Utorok 13. apríla 2021

V úvode marca štartoval na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico, po nich v Taliansku finišoval štvrtý na prvej monumentálnej klasike sezóny Miláno-San Remo.

Odtiaľ zamieril do Španielska a týždeň súťažil na podujatí Okolo Katalánska, kde vyhral 6. etapu s cieľom v Mataró.

Zatiaľ naposledy sa 4. apríla predstavil na slávnej belgickej klasike Okolo Flámska. O víťazstvo tam nebojoval, skončil pätnásty.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Romandie