Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan bol aj v horších situáciách, vraví Velits. Čo by zažil v QuickStepe?

Zostane či odíde? Správy o možnom prestupe Petra Sagana do tímu Deceuninck-QuickStep spôsobili poriadny rozruch.

10.04.2021 06:57
Peter Sagan, Filippo Ganna Foto: ,
Peter Sagan (vpravo) a Filippo Ganna z Ineosu počas pretekov Tirreno - Adriatico.
debata

Jazdcovi zoskupenia Bora-Hansgrohe sa tento rok končí zmluva a vyhlásil, že ak ho jeho súčasná stajňa nechce, nájde si takú, ktorá oňho prejaví záujem a splní jeho podmienky.

Peter Velits bol jazdcom Deceunincku-QuickStep v rokoch 2012–13 (ešte s názvom Omega Pharma-QuickStep). Aj keď sa v tíme odvtedy veľa zmenilo, jeho šéfom je stále Patrick Lefévére.

„Bol to jeden správny a korektný človek. Skvelý manažér. Aj keď bol veľmi tvrdý, pretože od tímu neustále očakáva špičkové výsledky. Vďaka tomu je ten tím dnes na takej vysokej úrovni,“ povedal o ňom Velits pre Cas.sk a vyjadril sa aj k tomu, či by bol Sagan hviezdou aj v tomto tíme.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

"Peter je hviezda stále aj teraz v Bore. Určite nie je v pozícii, že by sa na neho zabudlo. Meno Sagan je pojem, stále prináša obrovský záujem fanúšikov a médií. Tento status by si preniesol aj do nového tímu. Len by mal na sebe iný dres.

Každý tím kladie dôraz na mladých pretekárov, lebo si chce vychovať vlastné hviezdy. Práve v posledných dvoch rokoch sa zrodili extrémne talenty," tvrdí 36-ročný bývalý cyklista.

Podľa neho sú prestupy v cyklistickom svete úplne normálnou záležitosťou a pri prestupe do QuickStepu by nešiel do horšieho. Tento tím označil za fantastický.

Ako vníma náznaky šéfa Bory Ralpha Denka, že Sagan je za zenitom?

"Ide hlavne o to, ako Peter tieto slová zoberie a ako to vníma. Nemyslím si, že si to berie nejako príliš k srdcu.

Povedal by som, že už bol aj v horších situáciách, napríklad keď nad ním stál Tiňkov. Ten do neho išiel počas Tour de France každý jeden deň, to určite nebolo príjemné," mieni Velits.

Pri návrate do top formy pri Saganovi skloňuje najmä slovo motivácia.

„Ak bude chcieť a bude mať motiváciu, tak to nebude problém. Musí však sám chcieť, byť motivovaný a bojovať. Nemyslím si, že je teraz dôležité, aký dres oblieka, ale to, či sám má tú vnútornú motiváciu,“ uzavrel bývalý skvelý jazdec.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Peter Velits #Bora-Hansgrohe #Deceuninck-QuickStep