Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyberie si z tejto päťky? Eurosport špekuluje o Saganovej budúcnosti

Slovenskému šampiónovi sa po sezóne v Bore skončí zmluva. A Petra Sagana čaká veľké premýšľanie. Za koľko a kam? Portál Eurosport sa mu snažil pomôcť a vybral päť tímov, o ktorých si myslí, že tam by to šlo.

08.04.2021 11:32
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

INEOS GRENADIERS

Britský tím, ktorého majiteľom je miliardár Jim Ratcliffe, nežije – ľudovo povedané – z mesiaca na mesiac. Určite by si mohol dovoliť Saganovu mzdu. Samozrejme, ak by chcel. Nie je však jednoduché zosúladiť Sagana, ktorý miluje cyklistickú zábavu, s tímom, ktorý sa zameriava na neúnavnú snahu o celkové víťazstvo v klasifikácii.

Je vôbec otázne, či by sa Sagan – vzhľadom na svoje zameranie – mohol v takom prípade zúčastniť v zostave Ineosu na Tour de France.

Na druhej strane, len si predstavte, akou reklamou pre značku by mohol byť v prípade neočakávaných únikov. Ineos by sa tak zbavil nálepky nudný.

DECEUNINCK – QUICKSTEP

O poprednom belgickom superkádri sa hovorilo, že má záujem o podpísanie zmluvy so Saganom, ale táto fáma bola pomerne rozhodne vyvrátená tweetom šéfa tímu Patricka Lefevereho.

Bolo by však zábavné vidieť veľkého sólistu, ktorý sa pripojí k slávnej vlčej svorke. Šéf stajne Lefevere je však skôr šetrný typ, nikdy nemíňa bezhlavo.

Navyše, Sagan by sa tak vrátil späť do rovnakého tímu ako Sam Bennett, ktorý z Bory odišiel iba preto, aby sa dostal spod slovenského tieňa.

UAE TEAM EMIRATES

Na pleciach Alexandra Kristoffa ležia klasikárske ambície tímu UAE už tak dlho, že určite musí mať zrastené minimálne dva stavce. To by mohol byť ten správny čas, aby Sagan odľahčil jeho záťaž.

Tím má aj Mattea Trentina, ktorý sa pridal ku Kristoffovi. Ale pravdepodobne by sa dvakrát nebránil minutiu ďalších 5 miliónov eur ročne z ropných peňazí, ak by to znamenalo, že by mohol na budúci rok vyhrať žltý aj zelený dres na Tour.

TREK-SEGAFREDO

Jedna z najlepších stajní doterajšieho priebehu sezóny – z veľkej časti vďaka zásluhe veľmi rýchlych klasikárov ako Jasper Stuyven a Mads Pedersen. V tomto zmysle by sa Sagan výborne hodil – ale už nie je jasné, či v tíme skutočne potrebujú aj ďalšieho chlapíka na ťažké jednorázovky alebo by bolo lepšie investovať do čistokrvného šprintéra. Napríklad ako je Caleb Ewan – na spestrenie víťazných možností.

Je iróniou, že takýto prestup by vďaka dlhoročnému Saganovmu vzťahu so spoločnosťou Specialized možno znamenal malé zemetrasenie v Treku. Na značke Specialized Sagan jazdí od čias Olega Tiňkova a predpokladá sa, že akýkoľvek presun do nového tímu by si pravdepodobne vyžadoval zmenu sponzora bicyklov. Preto je nepravdepodobné, že by mali súčasní majitelia tímu Trek-Segafredo záujem o takýto transfer!

BORA-HANSGROHE

Môže sa stať, že kontroverzné komentáre Ralpha Denka boli zamerané skôr na to, aby znížil cenu Saganovho budúceho kontraktu. Je to teda viac pravdepodobné, akože by sa chcel zbaviť tohto úžasného talentu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan