Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Neviem, prečo by sme Sagana mali odpisovať, tvrdí belgická legenda

Vlaňajší víťaz Holanďan Mathieu van der Poel, pred rokom druhý Belgičan Wout van Aert a úradujúci majster sveta Francúz Julian Alaphilippe sú tri najčastejšie spomínané mená favoritov 105. ročníka pretekov Okolo Flámska, ktoré sa budú jazdiť na Veľkonočnú nedeľu.

02.04.2021 14:57
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

V debate belgických odborníkov na webe televízie Sporza sa však objavujú aj ďalšie dve mená, sú nimi Belgičan Yves Lampaert a Slovák Peter Sagan.

"Mená favoritov Van der Poel, Van Aert a Alaphilippe nie sú prekvapenie. Ich súčasná forma, ale aj úspechy z minulosti ich k tomu predurčujú. V televíznej relácii Vive le Vélo sa však vážne spomenuli aj Lampaert a Sagan.

V čase, keď je definitívne jasné, že preteky Paríž-Roubaix sa na jar nepôjdu, ešte viac stúpa prestíž Okolo Flámska a víťazstvo na nich bude veľké privilégium," zhrnul web sporza.be.

Za Sagana ako jedného z favoritov sa prihovoril jeden z najkompeten­tnejších účastníkov debaty, trojnásobný víťaz Okolo Flámska Tom Boonen.

Tom Boonen v drese Quick-Step Floors. Foto: SITA/AP, Dario Belingheri
Tom Boonen v drese Quick-Step Floors Tom Boonen v drese Quick-Step Floors.

Na otázku, či by si stavil na 31-ročného Slováka ako šampióna v cieľovej rovinke na Minderbroederstraat v Oudenaarde, 40-ročný Belgičan, ktorý pred štyrmi rokmi ukončil kariéru, odpovedal:

"Saganova príprava sa tento rok vymyká z bežného rámca. Zvolil si alternatívne preteky, ale vidieť, že postupne jeho forma rastie.

Dobrý bol už na monumente Miláno – San Remo a neskôr na pretekoch Okolo Katalánska nepracoval len výlučne na svojej kondícii, ale aj vyhral jednu z etáp. Neviem, prečo by sme mali odpisovať Sagana. Na víťazstvo v pretekoch nemusíte dominovať štyri týždne predtým."

Tím Bora-Hansgrohe už je vo Flámsku a v piatok v počte ôsmich cyklistov trénoval na trase pretekov. Podľa belgických médií Sagana videli prechádzať jedným z najdôležitejších bodov pretekov – stúpaním Oude Kwaremont.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

V predbežnej zostave Bora-Hansgrohe na jeden z najprestížnejších monumentov na trase z Antverp do Oudenaarde (263,7 km) figurujú Nemci Nils Politt a Marcus Burghardt, Rakúšania Lukas Pöstlberger a Patrick Gamper ako aj Saganovi dlhoroční domestici Talian Daniel Oss a Poliak Maciej Bodnar.

"Začali sme s prehliadkou najdôležitejších miest na trati a máme za sebou niečo cez 70 km Sagan si potrebuje oživiť spomienky.

Poznatky o trati sú veľmi dôležité v pretekoch Okolo Flámska. Zatiaľ sme sa nerozhodli, kto zostane v nedeľu mimo tímu," uviedol Jean-Pierre Heynderickx, športový riaditeľ Bora-Hansgrohe

Peter Sagan vyhral preteky Okolo Flámska po skvelom sóle v roku 2016. Spomedzi svojich deviatich účastí na tomto prestížnom podujatí bol aj druhý, štvrtý, piaty, šiesty a jedenásty.

Vlani Flámsko vynechal, lebo v netradičnom jesennom termíne posunutej sezóny dostalo u neho prvýkrát prednosť Giro d'Italia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tom Boonen #Mathieu Van der Poel #Wout van Aert