Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Okolo Flámska: Sagana zaradili medzi top favoritov, vysoko je aj Čech

Druhý monument cyklistického ročníka Okolo Flámska sa blíži, uskutoční sa na Veľkonočnú nedeľu. Na štarte jedného z vrcholov jarnej klasikárskej sezóny nebude chýbať ani Peter Sagan.

01.04.2021 16:55
debata (2)

Stránka Cycling Weekly priniesla mená najväčších favoritov podľa bookmakerov s krátkym popisom formy každého z nich.

Do top päťky adeptov na triumf zaradila aj Slováka, aj keď upozorňuje na jeho postupné naberanie kondície po prekonaní koronavírusu.

Víťaza slávneho podujatia z roku 2016 by mohlo povzbudiť sobotňajšie víťazstvo na etapových pretekoch Okolo Katalánska, ale aj štvrté miesto na prvom monumente Miláno – San Remo.

Pozrite si prehľad favoritov aj s kurzami.

Najväčší favoriti monumentu Okolo Flámska Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
9. Zdeněk Štybar (ČR/Deceuninck-Quick-Step) –...

Paríž – Roubaix v októbri

Tohtoročný monument Paríž – Roubaix sa neuskutoční v plánovanom termíne 11. apríla, ale až v 3. októbra. Rozhodla o tom vo štvrtok Medzinárodná cyklistická únia (UCI). Dôvodom je rastúci počet nových prípadov koronavírusu v regióne a nové prísne opatrenia.

Iba týždeň pred novým súťažným víkendom vo Francúzsku sa uskutočnia majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike, ktoré bude hostiť neďaleké Belgicko.

„Pre UCI a celú cyklistiku je dôležité, aby sa podujatie konalo. Som preto rád, že sme našli nový vhodnejší termín. Paríž-Roubaix je jedným z hlavných monumentov v našom kalendári,“ uviedol prezident UCI David Lappartient.

Na 118. ročníku by sa mali premiérovo predstaviť aj ženy (2. októbra). Na štart sa v aprílovom termíne plánoval postaviť Sagan. Klasika Paríž – Roubaix, ktorú vyhral v roku 2018 doplatila na pandémiu aj pred rokom.

Počas prvej vlny ju preložili na október, no ani v náhradnom termíne sa nepodarilo uskutočniť preteky pre začínajúcu druhú vlnu. Informovala agentúra APA. (TASR, SITA)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Flámska