Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan je pred Okolo Flámska doma. Kocky vidieť nemusí, pozná ich dobre

Napriek čiastočnej karanténe niekoľkých jazdcov v dôsledku nákazy COVID-19 sa nemecký tím Bora-Hanshrohe napokon predstavil na stredajšej prípravnej klasike Dwaars door Vlaanderen, kde pôvodne nemal štartovať.

31.03.2021 13:16
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (2)

Ešte dôležitejšia je však informácia, že by sa nič nemalo zmeniť na štarte Petra Sagana na jednom z vrcholov jarnej klasikárskej sezóny – monumentálnych pretekoch Okolo Flámska. Ich 105. ročník sa uskutoční už tento týždeň – na Veľkonočnú nedeľu 4. apríla.

„Napriek karanténe niekoľkých našich jazdcov v Belgicku pôjde Peter Sagan na preteky Okolo Flámska tak, ako bolo plánované. Šampión z roku 2016 však predtým musí absolvovať zdravotné kontroly,“ informoval web velonews.com.

Severobavorská stajňa Bora-Hansgrohe musela v závere minulého týždňa stopnúť svojich cyklistov z jednorazových pretekov v Belgicku E3 Saxo Bank Classic aj Gent-Wevelgem po pozitívnom teste Brita Matta Wallsa. Do karantény pôvodne muselo ísť až 16 pretekárov a členovia obslužného tímu ako blízke kontakty. Až séria negatívnych testov všetkých týchto ľudí nakoniec rozhodla o zmene a povolení štartovať na Dwaars door Vlanderen.

So Saganom však táto situácia nemá nič spoločné. Trojnásobný majster sveta po pretekoch Okolo Katalánska odletel domov do Monaka a do Belgicka by sa mal presunúť zrejme až v piatok.

„Peter v týchto dňoch trénuje doma v Monaku. Nepotrebuje prísť do Flámska skôr, aby bližšie preskúmal trasu pretekov. Pozná ju veľmi dobre. Do Belgicka príde až v piatok,“ píše sa vo vyhlásení tímu Bora-Hansgrohe aj na webe cyclingnews.com.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Tridsaťjedenročný Žilinčan v uplynulom týždni prvýkrát v kariére absolvoval preteky Okolo Katalánska, aby dostal do nôh súťažné kilometre po prekonaní koronavírusu v úvode sezóny. Sagan sa v Katalánsku blysol aj jedným víťazným etapovým šprintom a v bodovacej súťaži obsadil tretie miesto.

„Som spokojný, moja forma sa zlepšuje. Stále však nie je na takej úrovni, ako by mala byť v tejto fáze sezóny. Nezostáva mi iné ako pokračovať v tvrdej práci smerom k najbližším cieľom,“ napísal Peter Sagan na svojom webe.

Peter Sagan vyhral preteky Okolo Flámska v roku 2016. Spomedzi svojich deviatich účastí na tomto prestížnom podujatí bol aj druhý, štvrtý, piaty, šiesty a jedenásty. Vlani Flámsko vynechal, lebo v netradičnom jesennom termíne posunutej sezóny dostalo u neho prvýkrát prednosť Giro d'Italia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Flámska #Bora-Hansgrohe