Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koronavírus v Bore. Kompetentní stiahli Sagana a spol. z pretekov

Nemecký cyklistický tím Bora-Hansgrohe nemohol odštartovať na piatkových pretekoch E3 Classic v Belgicku po tom, čo mal jeho jazdec Matt Walls z Veľkej Británie pozitívny test na koronavírus.

26.03.2021 12:31 , aktualizované: 12:35
Peter a Juraj Sagan Foto: ,
Juraj (vpravo) a Peter Saganovci.
debata

V drese stajne mal na podujatí štartovať aj Slovák Juraj Sagan. Ostatní členovia tímu v Belgicku mali negatívne výsledky, ale organizátori pretekov aj tak rozhodli, že nemôžu štartovať.

"Po pozitívnom teste Wallsa a potvrdení druhým testom postúpili včera niekoľko PCR testov všetci ostatní členovia tímu a všetky boli negatívne.

Napriek tomu, podľa pokynov Belgickej cyklistickej federácie, má tím zákaz zúčastniť sa na dnešných pretekoch," píše sa v stanovisku Bory na oficiálnej webstránke tímu.

Juraj Sagan si už prešiel ochorením. Pozitívny test na koronavírus mali spolu s bratom Petrom a ďalším Slovákom v drese Bora-Hansgrohe Erikom Baškom už na začiatku februára počas sústredenia na Kanárskych ostrovoch.

Následne museli prerušiť prípravu a posunúť začiatok sezóny. J. Sagan a Baška ju odštartovali 17. marca na pretekoch Nokere Koerse v Belgicku. Peter Sagan je momentálne na podujatí Okolo Katalánska, ktoré pokračuje v piatok 5. etapou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Sagan #Bora-Hansgrohe #Matt Walls