Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sobota bude napokon bez Sagana. Kedy začne sezónu?

Peter Sagan sa nepredstaví na sobotňajších pretekoch Strade Bianche, ktorými mal vstúpiť do novej cyklistickej sezóny. Debut si podľa stránky Cyclingnews odkrúti budúci týždeň na etapovom podujatí Tirreno-Adriatico (od 10. do 16. marca).

02.03.2021 14:19 , aktualizované: 14:50
Sagan Giro Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Sagan v uplynulých týždňoch prekonal ochorenie na COVID-19, vynechal aj prvé dve minulovíkendové belgické klasiky.

Pozitívny test na koronavírus mal počas tréningového pobytu v Španielsku spoločne so slovenskými tímovými kolegami Jurajom Saganom a Erikom Baškom.

"Peter je na ceste k uzdraveniu. Nezúčastní sa na Strade Bianche, plánovaný štart jeho sezóny je na Tirreno-Adriatico, ak bude jeho zotavenie na dobrej ceste aj v najbližších dňoch,“ uviedol pre spomínaný zdroj tím Bora-Hansgrohe.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

„Dôležité budú ďalšie testy, kontrola pľúc a srdca. Cítim sa už dobre, ukáže sa, či sa môžem vrátiť do plnohodnotného trénovania. To, čím som si prešiel v uplynulých dvoch týždňoch, mi príliš nepomohlo, ale dá sa to dohnať.

S touto situáciou bojujeme všetci, sťažovanie nikomu nepomôže. Život prináša komplikácie i pekné veci,“ uviedol minulý týždeň po tom, ako sa po jedenástykrát stal najlepším slovenským cyklistom.

Očakáva sa, že lídrom stajne na talianskych bielych a prašných cestičkách bude Emanuel Buchmann.

Preteky dvoch morí (od Tyrhénskeho mora k Jadranu), ako znie prezývka Tirreno-Adriatico, sú pre Sagana tradičnou generálkou pred sezónou jarných klasík.

Očakáva sa, že po nej predstaví na monumente Miláno – San Remo (20. marca) a potom plánuje návrat na „kockové“ jednorazovky, ktoré minulú sezónu vynechal pre ich kolíziu s Giro d’Italia.

Aktualizujeme…

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan