Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vláda stopla milióny pre cyklistov. Privara: Smutné pre celý šport

Malo to byť miesto, kde vyrastú noví Saganovia či Velitsovci. Budúcnosť Národného cyklistického centra (NCC) je však ohrozená.

24.02.2021 21:14
Rakúsko SR Cyklistika MS Innsbruck Sagan Foto: ,
Slovenskí cyklisti Peter Sagan, Juraj Sagan a Martin Mahďar na MS 2018 v Rakúsku.
debata (10)

Vláda SR dnes zrušila uznesenie predchádzajúceho kabinetu, ktorý v marci 2019 schválil dotáciu 29 miliónov eur na výstavbu NCC.

Na udalosť dnes v GBS upozornila RTVS.

„Uznesenie sme zrušili z viacerých dôvodov, projekt mal viacero zle nastavených parametrov. Niektoré sa nedali zrealizovať, niektoré nedávajú zmysel, niektoré boli zle nastavené. Bolo to zlé uznesenie,“ uviedol na stredajšej tlačovej konferencii minister financií Eduard Heger.

Centrum, ktoré má stáť pri motoristickom okruhu v Orechovej Potôni, počítalo so špičkovými podmienkami pre dráhovú, horskú a cestnú cyklistiku, cyklokros, cyklotrial, BMX a BMX freestlyle.

Prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara nebol z noviniek nadšený.

„Keď to chcú takto politizovať, pretože to bola predchádzajúca vláda, potom je to smutné pre celý šport. Bol tu šéf svetovej federácie UCI, ktorý bol z projektu nadšený a vyhlásil, že NCC nakopne nielen slovenskú cyklistiku, ale aj celý región,“ uviedol Privara pre RTVS.

Zväz však po novom peniaze nedostane. Vláda zrušila dotáciu s cieľom stabilizácie verejných financií ovplyvnených pandémiou ochorenia COVID-19.

Výstavba projektu, na ktorom SZC pracuje uplynulých osem rokov, sa tak posúva na neurčito.

10 debata chyba