Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do cieľa sa došúchal. Trek skúma bizarný pád, ktorý vyradil debutanta

Po pondelkovej 2. etape pretekov Okolo Spojených arabských emirátov v nich už nepokračuje taliansky cyklista Antonio Tiberi. Juniorský majster sveta z roku 2019 v cieli 13-kilometrovej časovky tvrdo spadol a utrpel niekoľko zranení.

23.02.2021 11:06
Joao Almeida Foto: ,
Joao Almeida počas 2. etapy pretekov Okolo SAE pri panoráme Abú Zabí.
debata (2)

Devätnásťročný mladík v americkom tíme Trek Segafredo debutoval na podujatí WorldTour.

Niekoľko metrov pred finišom na rovinke zrazu stratil kontrolu nad svojím bicyklom a cieľ preťal šúchajúc sa na zemi:

Napriek tomu, že bol otrasený, pred ošetrením sa dokázal postaviť na nohy. Klasifikovali ho na solídnom 19. mieste, vyhral jeho krajan a úradujúci majster sveta v časovke Filippo Ganna z Ineosu.

Tiberi ho odviezli do nemocnice, podľa tímu utrpel hlbokú ranu na pravom kolene, ktorá si vyžiadala niekoľko stehov, z pádu si tiež odniesol aj niekoľko odrenín. Trek Segafredo neskôr oznámil, že sa cíti dobre, je v hoteli, ale v pretekoch nebude pokračovať.

Top 10 šprintérov cyklistickej sezóny 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling): 467...

Príčiny pádu nie sú známe, podľa videa zaň nemôže mechanický problém ani prekážka na ceste. Tím pre Cyclingnews potvrdil, že incident skúma. „Bola to bizarná nehoda. Zaoberáme sa tým, aby sme zistili, čo ju mohlo spôsobiť,“ cituje stránka hovorcu zoskupenia.

Priebežným lídrom pretekov je Slovinec Tadej Pogačar z domáceho tímu SAE Team Emirates. Pred druhým Portugalčanom Joaom Almeidom (Deceuninck-Quick-Step) má päťsekundový náskok.

Alpecin-Fenix, stajňa po úvodnej nedeľnej etape vedúceho pretekára Mathieua van der Poela, odstúpila ešte pred včerajším štartom pre koronavírus jedného z členov tímu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo SAE #Antonio Tiberi