Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikto nemôže poprieť, že čas aj okolnosti idú proti Saganovi, píše Eurosport

Peter Sagan prekonal koronavírus a to znamená, že od cyklistiky si musí dať pauzu. Tím Bora-Hansgrohe už oznámil, že slovenský hviezdny jazdec s určitosťou vynechá podujatia Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brussels-Kuurne naplánované 27. a 28. februára.

19.02.2021 17:16
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (11)

Rodák zo Žiliny sa nakazil vírusom počas sústredenia na Kanárskych ostrovoch. Spolu s ním prekonali chorobu aj jeho brat Juraj a ďalší Slovák v tíme – Erik Baška. Stalo sa tak v najhoršom možnom čase, keď pretekári ladili formu na prvé podujatia.

Očakáva sa, že trojnásobný majster sveta sa zapojí do diania až začiatkom marca na Strade Bianche.

K situácii, ktorá v nemeckom tíme nikoho neteší, sa v stĺpčeku vyjadril aj portál Eurosport. Vyznel celkom skepticky.

„Zdá sa, že vlak menom Sagan pomaly spomaľuje. Vlani ovládol iba jedny preteky na Giro d'Italia a ak by sme si chceli spomenúť na poslednú víťaznú klasiku, museli by sme loviť ďalšie tri roky späť,“ píše Eurosport.

Portál ďalej uvádza, že COVID-19 v jeho tele môže mať dlhodobejšie následky. Tvrdí, že práve počas prvého víkendu začínajú pretekári budovať formu pred najdôležitejšími pretekmi jari. „A Sagan začne tam, kde ostatní môžu mať svoj vrchol. Na preteky prídu dostatočne pripravení,“ pokračuje s tým, že poukazuje práve na Monumentálnu klasiku Miláno-San Remo na konci marca.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

„Napokon, minulý týždeň sme mali možnosť vidieť Juliana Alaphilippa na Tour de La Provence a mal šmrnc. Očakáva sa, že pôjde aj na Omloope, predtým ako sa začiatkom marca stretne so Saganom na štartovej čiare Strade Bianche.“

Autor ďalej pripomína, že chýbať tam nebudú ani Wout van Aert a Mathieu van der Poel – obaja vraj majú v nohách potrebné kilometre z cyklokrosárskeho bicykla.

„Samozrejme, spomínať vek sa nepatrí, obzvlášť toho, o ktorom sme ešte donedávna vraveli, že je budúcnosťou cyklistiky. Ale Peter Sagan má 31! Pochopiteľne, pretekári vyhrávajú klasiky aj v pokročilejšom veku – Philippe Gilbert a Vincenzo Nibali sú toho dôkazom. Tieto výsledky sú zrejme pozitívnym signálom pre Sagana, ale dnes už nikto nemôže poprieť, že čas aj okolnosti sú proti nemu,“ uzatvára autor.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan