Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ineos prekvapil. Šampióna z roku 2019 nepošle na Tour, má iných

Kolumbijský cyklista Egan Bernal sa nepredstaví na tohtoročných pretekoch Tour de France.

04.02.2021 12:48
Geraint Thomas Foto: ,
Geraint Thomas bude lídrom Ineosu.
debata

Víťaz podujatia z roku 2019 sa namiesto toho bude sústrediť na štart na Giro d'Italia.

Ako vo štvrtok uviedol šéf Ineosu Grenadiers Dave Brailsford, britský tím nepočíta na Tour (26. júna – 18. júla) s 24-ročným Bernalom. Na francúzskych cestách vsadí na víťaza TdF z roku 2018 Gerainta Thomasa a Ekvádorčana Richarda Carapaza.

„S časovkami, stúpaniami a celkovým profilom by mala Tour celkom jednoznačne vyhovovať Geraintovi,“ vyhlásil Brailsford. Bernal nedokončil tohtoročnú Tour pre problémy s chrbtom.

Debut na TdF by mal absolvovať 25-ročný Brit Tao Geoghegan Hart, vlaňajší celkový víťaz Giro d'Italia. „Pýtali sme sa – nasadíme všetkých našich špičkových jazdcov na Tour? Alebo ich rozdelíme na najväčšie podujatia? Myslím si, že takto nám to dáva dobrú rovnováhu medzu pretekmi,“ citovala Brailsforda agentúra APA.

Giro odštartuje 8. mája

Tohtoročné preteky Giro d'Italia odštartujú 8. mája individuálnou časovkou v uliciach Turína. Vo štvrtok to oznámili organizátori podujatia.

Prvé tri etapy 104. ročníka Gira sa pôjdu v regióne Piemont na severozápade Talianska. Druhá etapa, ktorá bude vyhovovať šprintérom, povedie zo Stupinigi do Novary a bude merať 173 kilometrov. Za ňou nasleduje 187 km dlhá etapa z Bielly do Canale. V Piemonte sa uskutoční v záverečnom týždni aj 19. etapa s finišom na Alpe di Mera.

Bude to po rokoch 1961 a 2011 tretíkrát, čo sa v Turíne uskutoční Grande Partenza. Zvyšok trate Gira (8.-30. mája) zatiaľ organizátori nezverejnili.

Vlaňajšiu edíciu Giro d'Italia, ktorú pre pandémiu koronavírusu presunuli na október, vyhral Brit Tao Geoghegan Hart z tímu Ineos. Informovala agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Geraint Thomas #Egan Bernal #Tím Ineos