Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan pod tlakom. Už nie je hoden toľkých miliónov, znie z Nemecka

Po vstupe do World Tour pred štyrmi rokmi sa tím Bora-Hansgrohe prepracoval medzi špičku v seriáli. Jednu z najvýraznejších úloh v tom zohral Peter Sagan. Po minulej sezóne však cyklistická stajňa investovala do alternatívy k slovenskej hviezde - a pri tomto kroku opäť badať posilnenie nemeckej stopy v zoskupení.

28.01.2021 06:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan s kolegami z tímu Bora-Hansgrohe pred štartom 19. etapy Tour de France 2020.
debata (13)

Podľa belgickej stránky Sporza sa okolo trojnásobného šampióna po jeho premiére v tíme v roku 2017 točilo všetko, no vďaka postupnému progresu domácich jazdcov Pascala Ackermanna, Emanuela Buchmana či Maximiliana Schachmanna sa stala Bora menej závislou od Žilinčana.

To sa odrazilo aj na prestupovom poli, medzi posilami na nový ročník je aj druhý muž monumentu Paríž – Roubaix 2019 Nils Politt. Očakáva sa, že urastený 26-ročný Nemec bude zohrávať dôležitú úlohu na kockových klasikách.

„To dostane Sagana určite trochu pod tlak, pretože jeho zmluva vyprší na konci roka,“ tvrdí pre spomínaný zdroj komentátor nemeckej stanice ARD Holger Gerska.

"Ak sa Polittovi bude na jar dariť v klasikách, tím môže Saganovi pri rokovaniach o kontrakte povedať: ‚Máme záujem predĺžiť spoluprácu, ale už nie za ročný plat 4,5 milióna eur.‘

Ak sa potom Sagan rozhodne odísť, tím bude mať v Polittovi dobrú alternatívu na kockových klasikách," tvrdí žurnalista a pokračuje:

„Pozor, Sagan je pre tím Bora-Hansgrohe veľmi dôležitý ako marketingový produkt. No čo sa týka športových výkonov, už nie je hoden 4,5 milióna eur ročne.“

Podľa novinára je s Pollitom radosť pracovať.

"Tvrdo trénuje a je psychicky silný. Počas rokovaní o zmluve nepožadoval, aby Bora-Hangrohe priviedla do tímu ďalších jazdcov.

Má dobré vzťahu s tréningovým partnerom Rickom Zabelom (Pollitov bývalý kolega z tímu Israel Start-Up Nation, pozn.), v Marcusovi Burghardtovi a Danielovi Ossovi má dvoch skúsených pomocníkov, ktorí sa pre neho môžu obetovať v pretekoch s dlažobnými kockami," dodáva Gerska.

Kľúčové cykloprestupy 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Adam Yates (Veľká Británia) - z...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe