Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neviem, či ubránim zelený dres, priznal Bennett. Kolega Cavendish mu pomôže

Írsky cyklista Sam Bennett v roku 2020 pripravil Petra Sagana o zelený dres na Tour de France a stať sa to môže aj v roku 2021.

15.01.2021 15:05
Sam Bennett Foto: ,
Sam Bennett v zelenom drese na parížskom pódiu.
debata

Najslávnejšie etapové preteky figurujú v predbežnom pláne pretekára tímu Deceuninck – Quick Step aj v nadchádzajúcej sezóne.

Okrem toho sa však chce výraznejšie presadiť aj na niektorej z cyklistických klasík. A keďže je znamenitý šprintér, najviac by mu mal vyhovovať úvodný a zároveň najdlhší monument sezóny Miláno – San Remo (20. 3.).

Írsky rýchlik na dvoch kolesách sa vlani po šiestich rokoch v drese Bora-Hansgrohe presunul k belgickej konkurencii do tímu Deceuninck – Quick Step. A odchod od Petra Sagana mu prospel.

Top 10 šprintérov cyklistickej sezóny 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling): 467...

Pripísal si sedem víťazstiev vrátane dvoch triumfov v etapách na Tour de France, jedného na Vuelte a jedného na Tour Down Under. A vyšperkoval to už spomenutým triumfom v bodovacej súťaži na Tour de France.

"Rád by som sa tešil z víťazstva na niektorom z prestížnych jednorazových podujatí WorldTour. Mohlo by to byť napríklad na Miláno – San Remo. Čo sa týka zeleného dresu, nie som si istý, či sa mi to ešte raz môže podariť. Pokúsim sa však o to.

Určite sa chcem vrátiť na Tour de France a pridať tam nejaké etapové víťazstvo," komentoval Sam Bennett počas mediálneho dňa tíme Deceuninck – Quick Step, cituje ho web cyclingnews.com.

Svetový cyklistický rebríček 2020 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma) - 4237...

Írsky tridsiatnik rovnako vyjadril radosť z návratu skúseného Brita Marka Cavendisha do modro-bielych farieb po šiestich rokoch. Verí, že spolupráca s rekordérom v počte víťazných etáp na Tour de France mu prinesie viaceré pozitíva.

"Je to človek, ktorý ma môže naučiť, ako sa vyrovnať s tlakom a očakávaniami. V kariére to zažil toľkokrát, že skúseností má naozaj na rozdávanie.

Jeho latka bola väčšinou nastavená buď vysoko alebo ešte vyššie. Mark mi veľmi môže pomôcť po mentálnej stránke," doplnil Bennett.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Sam Bennett #Deceuninck - Quick Step