Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milióny pre Van Aerta? Sagan už čoskoro nemusí byť najbohatší cyklista

Belgičan Wout van Aert sa stal v uplynulých dňoch nielen najlepším cyklistom krajiny, ale aj jej športovcom roka (získal 1049 hlasov, zatiaľ čo futbalista Interu Miláno Romelu Lukaku na druhom mieste 526).

21.12.2020 12:00
11. etapa Sagan Foto: ,
Peter Sagan (vľavo) a Belgičan Wout Van Aert v záverečnom špurte 11. etapy Tour de France 2020.
debata (2)

Pre Jumbo-Visma je 26-ročný všestranný jazdec skutočným klenotom a tím verí, že po vypršaní súčasnej zmluvy po sezóne 2021 sa dohodnú na predĺžení spolupráce.

Podľa holandskej stránky Wielerfilts sa však o 26-ročného klasikára, šprintéra, ale aj cyklokrosára zaujíma stajňa Ineos Grenadiers.

Top 10 šprintérov cyklistickej sezóny 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling): 467...

Spomínaný zdroj tvrdí, že manažér Ineosu Dave Brailsford sa Van Aerta pokúšal zlanáriť už v roku 2018. S jeho agentom sa komunikoval na tohtoročnej Tour de France, pričom rozhovory stále prebiehajú.

Odhaduje sa, že Ineos bude mať na rok 2022 rozpočet 50-miliónov eur. Holandský web naznačil, že Van Aert by mohol so šesťmiliónovým platom predstihnúť Petra Sagana v pozícii najlepšie zarábajúceho jazdca WorldTour.

Podľa francúzskeho športového denníka L'Équipe má Sagan ročný príjem vyše päť miliónov eur.

Najlepšie zarábajúci cyklisti v roku 2020 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Miguel Ángel López (Astana) - 1,5 milióna eur.

Pripomeňme, že Žilinčan mal s Van Aertom nepriamu slovnú výmenu na tohtoročnej Tour.

Po tom, ako v 11. etape po kolízii so Saganom skončil tretí, bol na jazdca tímu Bora-Hansgrohe poriadne nahnevaný, v cieli ho pre jeho špurtérsky manéver nazval opicou .

Sagan kontroval, že so súperom sa bude baviť až vtedy, keď sa mu ospravedlní za vztýčený prostredník a vulgarizmy.

Spolu s rivalom top lákadlá

Van Aert tvrdí, že v tíme Jumbo-Visma je šťastný. Víťazstvami na klasikách Strade Bianche, Miláno-San Remo, etapovými triumfami na Tour de France, druhými miestami na Okolo Flámska, v pretekoch s hromadným štartom aj v časovke na MS potvrdil hviezdny status.

Svetový cyklistický rebríček 2020 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma) - 4237...

Jeho súboje s Mathieuom van der Poelom a útoky na zelený dres na Tour by mali byť najväčšími lákadlami ďalších piatich rokov. Momentálne s Holanďanom bojujú v pretekoch Svetového pohára v cyklokrose.

Ineosu sa nikdy nepodarilo vyhrať Okolo Flámska či Paríž-Roubaix, Van Aert by mohol byť lídrom v klasikách a taktiež posilniť Ineos na kratších etapových pretekoch, kde si otestuje schopnosti na podujatia Grand Tour.

Ako píše Cyclingnews, plánom Brailsforda je po siedmich etapových víťazstvách a celkovom triumfe na Gire d’Italia striasť sa robotického imidžu a jazdiť agresívnejšie a otvorenejšie.

Záverečná etapa Gira a oslavy Ineosu Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Tao Geoghegan Hart a jeho kolegovia z Ineosu s...

Petrochemická spoločnosť Ineos má v Belgicku 11 tovární a zamestnáva tisíce ľudí, čo by prípadnej dohode s hviezdnym športovcom dodalo špeciálny rozmer.

Jumbo sa len tak nevzdá

Jumbo-Visma má Van Aertovi stále čo ponúknuť. V posledných rokoch dokázal tím Ineosu čeliť, a dokonca ho aj zdolávať. Holandský reťazec supermarketov Jumbo počas pandémie koronavírusu neutrpel straty a má čoraz väčšie aktivity v Belgicku.

Platné zmluvy má stajňa s Tomom Dumoulinom, Primožom Rogličom, Stevenom Kruijswijkom či Dylanom Groenewegenom. Podľa medializovaných informácií je pripravená v roku 2021 Van Aertovi výrazne zvýšiť plat.

„O prebiehajúcich diskusiách nehovorím,“ reagoval jeho agent Jef Van den Bosch pre Het Laatste Nieuws. K informáciám sa zatiaľ nevyjadrili ani tímy Jumbo-Visma a Ineos Grenadiers.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Wout van Aert #Jumbo-Visma #Ineos Grenadiers