Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Armstrong, Pantani i Sagan. Experti vybrali top osobnosti cyklistiky

Dostali ju do popredia. Pritiahli k nej davy. Ale aj sponzorov, svetlá kamier. Postarali sa o to, že patrí k najpopulárnejším a najsledovanejším športom na svete.

07.12.2020 08:11
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (3)

Tak, ako futbal, hokej či basketbal, aj cyklistika má svojich hrdinov. Mená, ktoré poznajú nielen jej znalci.

O výber takých sa pokúsil portál Cyclingnews.com. Jeho experti zostavili zoznam 25 osobností, ktoré sa za posledné štvrťstoročie najvýraznejšie pričinili o popularizovanie cyklistiky a mali na jej vývoj najvýraznejší vplyv.

Chýbať na ňom nemôžu také mená, akými sú najskôr veľký hrdina a neskôr jeden z najväčších športových podvodníkov Lance Armstrong. Pozornosti novinárov neunikol ani Talian s tragickým osudom Marco Pantani.

Okrem nich nezabudli ani na Marka Cavendisha. Taktiež neopomenuli Grega LeMonda – jediného Američana, ktorý vyhral slávnu Tour de France.

Najvplyvnejšie osoby vo svetovej cyklistike Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Bob Stapleton - bývalý šéf tímu...

Miesto sa ušlo aj jeho krajanovi Floydovi Landisovi, Albertovi Contadorovi, Bradleymu Wigginsovi či Jensovi Voigtovi s Tomom Boonenom.

Priestor však dali zostavovatelia aj tým, ktorí nešľapú do pedálov. Takých zastupuje napríklad Oleg Tiňkov – ruský boháč, v ktorého tíme jazdil aj Peter Sagan.

Mimochodom, slávny Slovák taktiež nechýba medzi vybranou spoločnosťou.

„Sagan priniesol do cyklistiky závan čerstvého vzduchu. Všetko, čo urobil, sledovali davy. Každý jeho čin sa stal na internete virálnym. Ľudia sa šli kvôli nemu zakaždým zblázniť,“ napísal Cyclingnews okrem iného.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Lance Armstrong #Marco Pantani #Mark Cavendish #Floyd Landis