Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slzy vystriedala eufória. Cavendish sa vracia do QuickStepu

Britský cyklista Mark Cavendish sa v budúcom roku vráti do tímu Deceuninck-Quickstep. S belgickou stajňou, kde už pôsobil v rokoch 2013 až 2015, podpísal zmluvu na nasledujúcu sezónu. V uplynulej jazdil za Bahrain–McLaren.

05.12.2020 11:27
Cavendish, Sagan Foto: ,
Víťaz Mark Cavendish v drese QuickStepu na archívnej snímke. V pozadí Peter Sagan.
debata

Tridsaťpäťročný Cavendish patrí so 48 etapovými víťazstvami na podujatiach Grand Tour, z toho 30 na Tour de France, k najúspešnejším šprintérom histórie.

Vyhral bodovaciu súťaž na Tour de France (2011), Giro d'Italia (2013) i na Vuelte (2010). V roku 2011 získal titul majstra sveta.

Úspechy dosiahol aj v dráhovej cyklistike. Na triumf však momentálne čaká od februára 2018, pripomenula agentúra APA.

"Neviem ani opísať ako veľmi sa teším, že sa pripojím k tímu Deceuninck-QuickStep. Mám pocit, že sa vraciam domov.

Neviem sa dočkať opätovnej spolupráce s ľuďmi, ktorí boli súčasťou jedného z najúspešnejších období mojej kariéry počas predchádzajúceho pôsobenia v tomto tíme," uviedol Cavendish po podpise kontraktu.

Hviezdny pretekár pritom pred necelými dvoma mesiacmi naznačil koniec kariéry. „Boli to možno posledné preteky v mojej kariére,“ uviedol v slzách v cieli 82. ročníku belgickej klasiky Gent – Wevelgem.

Cavendish sa tento rok zdôveril, že okrem vírusu Epstein-Barrovej (EBV), ktorého prejavom je napríklad infekčná mononukleóza a strata obranyschopnosti organizmu, bojoval aj s depresiami.

Viacerí slovenskí fanúšikovia mu nedokážu odpustiť kolíziu s Petrom Saganom na Tour 2017, po ktorej Slováka diskvalifikovali.

Najvplyvnejšie osoby vo svetovej cyklistike Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Bob Stapleton - bývalý šéf tímu...
debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Cavendish