Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Aert a Van der Poel majú vážny problém. Využije to Sagan?

Axel Merckx je synom belgickej legendy Eddyho - päťnásobného víťaza Tour de France. Dnes vedie kontinentálny cyklistický tím Hagens Berman Axeon a keď niečo povie, vo svete dvoch kolies to má nemalú váhu.

04.12.2020 10:34
Wout Van Aert Foto: ,
Wout Van Aert.
debata

O jeho názory sa zaujímal prestížny cyklistický portál cyclingnews a tak sa Axel Merckx rozhovoril…

Reč prišla aj na momentálne najlepšieho Belgičana Wouta van Aerta, Belgičan dlhodobo žjúci v Kanade zvážnel. Podľa neho hrozí 26-ročnej hviezdy tímu Jumbo-Visma vyhorenie.

„Zdá sa, že čoskoro bude opäť na trati a to sa jeho sezóna skončila iba nedávno,“ povedal na margo pretekára, ktorý sa v tejto sezóne vrátil po dlhodobom zranení vo veľkom štýle.

„Energiu, ktorú vložil do návratu na cesty, netreba podceňovať. Za posledné tri roky nemal žiadny čas na oddych. Mám oňho obavy. Rovnako aj o Mathieu van der Poela,“ poznamenal.

Ako vhodný príklad uviedol Marianne Vosovú. Holanďanku, ktorá v cylistike dominovala niekoľko rokov, vyhrávala tituly v troch disciplínach, ale v roku 2015 akoby vyhorela. Odvtedy ovládla ďalších 40 pretekov, ale už ani zďaleka nejazdí tak často ako predtým.

Svetový cyklistický rebríček 2020 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma) - 4237...

„Vyhrávala všetko, čo sa dalo: na ceste, v časovke, cyklokros. V jeden deň však jej telo povedalo stop. Potom sa už nikdy – okrem pár zábleskov – nevrátila do predchádzajúcej formy,“ vyhlásil.

„Dúfam, že Wout i Methieu sa nad týmto spoločne so svojimi trénermi zamyslia,“ dodal.

Van Aert aj Van der Poel svojim štýlom jazdy náramne pripomínajú Petra Sagana. Obaja začínali na cyklokrosovom bicykli, Sagan na horskom. Sú skvelí v jednodňových klasikách, oba majú navyše famózny špurt. Očakáva sa, že Sagan s nimi na jar zvedie ťažké boje na náročných klasikách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mathieu Van der Poel #Wout van Aert