Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo potrebuje Sagan? Chytráka, ktorý ho dokáže uraziť!

Sezónu Petra Sagana hodnotil už kde-kto. Najnovšie sa pre český internetový portál isport.cz pridali aj niekdajší pretekári Petr Benćík a Tomáš Konečný. Svojimi slovami zaujali.

25.11.2020 11:14
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Slovenský pretekár má za sebou zvláštnu sezónu. Na Tour de France neobhájil zelený dres, na Giro d'Italia, kde premiérovo štartoval, nezískal ani ten cyklámenový, no zaznamenal fenomenálne víťazstvo v 10. etape.

Čo si myslia o jeho účinkovaní českí odbnorníci?

Podľa Petra Benčíka je Sagan kapitola sama o sebe.

„Myslím si, že začal trošku výkonnostne nižšie, než by potreboval a potom to doháňal. Nebol zlý, práve naopak. Mal dobrú formu, ale vždy niekde narážal, či to bol Arnaud Démare alebo Sam Bennett,“ pripomenul dominanciu Francúza v Taliansku a Íra vo Francúzsku.

„Prežil nešťastnú Tour de France a zrazu z toho bola vlastne neúspešná sezóna. Našťastie, potom prišla jedna vyhraná etapa na Gire. Myslím, že z toho slušne vykorčuľoval. Avšak chýba mi uňho hlad po výsledkoch,“ naznačil Benčík.

"Musím však dodať, že to je absolútne očakávané. Neviem si predstaviť borca, ktorý za tri roky vyhral všetko, čo sa dalo, že bude hladný. Ja by som nebol.

Podľa mňa toho má plné zuby. Potreboval by si vypočuť nejakého chytráka, ktorý mu nemá čo radiť, ale urazí ho, čo ho namotivuje a začne znovu dokazovať, že ešte nepatrí do starého železa. Určite toho má ešte dosť pred sebou," dodal na záver Benčík.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

Aj Tomáš Konečný v pelotóne čo to za sebou. Vo vyjadreniach bol možno menej expresívny, ale stále zaujímavý.

"Musím na rovinu povedať, že je to fenomén posledných rokov. Dosiaľ si všetci mysleli, že je pán neporaziteľný na Tour de France. Ale tento rok sa ukázalo, že nie je.

V dojazdoch to boli vždy maličkosti, ktoré mu chýbali, ale či ste prvý alebo druhý, to je taký veľký bodový rozdiel, že na zelené tričko to nestačilo. C

hýbal mu taký ten povestný šmrnc. Bola to hrubá sila, štandard, ale taká iskra, chuť, to tam nebolo. Na druhej strane sa mi veľmi páčilo, ako bojoval," zamyslel sa konečný.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Petr Benčík