Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Sagana k jeho rivalovi. Boru opúšťa ďalší jazdec

Luxemburský cyklista Jean-Pierre 'Jempy' Drucker podpísal ročný kontrakt s francúzskym tímom Cofidis, kde bude pracovať na etapových pretekoch pre Eliu Vivianiho či Guillauma Martina, ale môže pomýšľať na úspech v jarných klasikách.

16.11.2020 15:09
debata
Kľúčové cykloprestupy 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Adam Yates (Veľká Británia) - z...

Ako píše Cyclingnews.com, 34-ročný pretekár pôsobil dve sezóny v službách Petra Sagana v stajni Bora-Hansgrohe a predtým štyri roky v tíme BMC.

Vyhral napríklad klasiku RideLondon-Surrey Classic 2015 a etapu na Vuelte o rok neskôr. Všestranný cyklista sa stal v roku 2017 luxemburským šampiónom v časovke.

"V sezóne 2020 sme si všimli, že nám chýba jeden člen v šprintérskom vláčiku Eliu Vivianiho, ako v situáciách, keď sa vytvára závetrie.

Jempy má všetky predpoklady na to, aby túto pozíciu obsadil a pomáhal lídrom tímu. Je aj skúseným klasikárom a v budúcej sezóne bude jedným z našich hlavných pretekárov na tento typ pretekov," uviedol športový riaditeľ Cofidisu Cédric Vasseur.

Drucker sa na spomínané úlohy teší.

"Som všestranný jazdec, takže budem schopný pomôcť Eliovi Vivianimu v šprintoch, ale aj podporiť Guillauma Martina v etapových pretekoch pri jeho útoku na triumf v celkovom hodnotení.

Cofidis je skvelý tím s dlhou históriou v cyklistike a s kvalitnými pretekármi na súpiske. Je dôležité, aby mala stajňa jazdcov, ktorí skutočne vedia, ako jazdiť v pelotóne, keď sa situácie stáva trochu nervóznejšou," teší sa na nový angažmán Luxemburčan.

Najlepší cyklisti na kockách Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Alessandro Ballan.

Ako sme informovali, z Bory odchádza aj dvojica Rafal Majka (UAE Team Emirates), Gregor Mühlberger (Movistar), ale získala viac ako dôstojnú náhradu.

Do tímu prichádza tretí muž Giro d'Italia 2020 Wilco Kelderman. Holanďan sa popasuje s Emanuelom Buchmannom o pozíciu lídra na celkové poradie v pretekoch Grand Tour.

Posilou je aj kvalitný klasikár Nils Politt, ktorý na minuloročných pretekoch Paríž-Roubaix bral druhé miesto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Jean-Pierre Drucker