Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Si víťaz, gratulovali Bennettovi. Klbko okolo rivala ho schladilo

V nedeľu vyvrcholila Vuelta, záverečná Grand Tour ročníka, a skončila sa aj skrátená sezóna v cestnej cyklistike.

10.11.2020 14:26
debata (5)
Záver cyklistickej Vuelty Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Primož Roglič počas záverečnej etapy Vuelty.

Aj keď sa už o celkové víťazstvo nebojovalo a Slovinec Primož Roglič v bezpečí prišiel s červeným dresom do madridského cieľa, šprintérsky dojazd musel fanúšikov potešiť.

Ako sme informovali, až fotofiniš rozlúskol, že Pascal Ackermann, kolega Petra Sagana z tímu Bora-Hansgrohe, uchmatol víťazstvo írskemu rýchlikovi z Deceunincku-Quickstep Samovi Bennettovi.

Nemec si tak pripísal druhý triumf na španielskych cestách. V tom predchádzajúcom tiež prišlo ku konfrontácii s Bennettom, tentoraz však súpera zdolal priamo na trati. Pripomeňme, že v 9. etape bol Bennett v závere rýchlejší, no penalizovali ho a tešil sa pôvodne druhý Ackermann.

VIDEO: To najlepšie zo záverečnej etapy Vuelty

Stránka Velon na svojom youtubovom kanáli priniesla momenty, keď dvojica čakala na výsledky tesnej 18. etapy. Vo videu sa najskôr Bennett pýta tímu vo vysielačke, ako to dopadlo. Odpovede sa však nedočká.

Keď prechádza okolo Jaspera Philipsena, nečakaného víťaza minulotýždňovej 15. etapy, mladý Belgičan mu tvrdí, že je víťazom.

V ďalšom zábere je všetko inak. Ackermannova neistota sa mení na veľkú oslavu s kolegami. Bicykle končia na zemi a jazdci nemeckej stajne si užívajú úspešnú bodku za ročníkom.

„Kto povedal, že vyhrávať nie je všetko?“ pýta sa jeden z fanúšikov v diskusii pod videom. Pozrite si ho:

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta #Sam Bennett #Pascal Ackermann