Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcem zelený dres, hlási Van Aert. Napätie s Rogličom vyvrátil odkazom

Obdivuhodnú víťaznú sériu Petra Sagana v bodovacej súťaži na Tour de France tento rok zastavil Ír Sam Bennett. Vyzerá to tak, že slovenský rýchlik sa bude musieť mať na pozore pred ďalším vyzývateľom.

29.10.2020 13:17
Wout Van Aert Foto: ,
Wout Van Aert.
debata

Nie je ním nik iný ako Wout van Aert, s ktorým už mal Žilinčan česť na tohtoročnej edícii najslávnejších cyklistických pretekov.

Po tom, ako v 11. etape po kolízii so Saganom skončil tretí, bol na jazdca tímu Bora-Hansgrohe poriadne nahnevaný, v cieli ho pre jeho špurtérsky manéver nazval opicou .

Sagan kontroval, že so súperom sa bude baviť až vtedy, keď sa mu ospravedlní za vztýčený prostredník a vulgarizmy.

Belgičan Van Aaert v stredu uviedol, že má ambície zabojovať o zelený dres na Tour, ale zrejme nie v budúcom roku, v ktorom má medailové bilancie na olympijských hrách v Tokiu.

„Jedného dňa si pôjdem po zelený dres, ale po nasledujúcej Tour nás čakajú olympijské hry. Budeme si musieť uvedomiť, čo chceme dosiahnuť vo Francúzsku, keď budeme mať v mysliach aj Tokio,“ uviedol Van Aert v športovej relácii Extra Time Koers.

Cyclingnews pripomína, že Van Aert dostal na tohtoročnej preloženej Tour priestor na triumf v dvoch etapách, v bodovacej súťaži vďaka tomu skončil piaty.

Zvyšok pretekov však pracoval pre lídra tímu Jumbo-Visma Primoža Rogliča. Tomu sa celkové víťazstvo uchmatol krajan Tadej Pogačar.

Van Aert po Tour získal druhé miesto v časovke i cestných pretekoch na majstrovstvách sveta, ôsme na klasike Gent-Wevelgem a finišoval druhý na monumente Okolo Flámska.

Roglič vyhral Liége-Bastogne-Liége a momentálne obhajuje titul na Vuelte.

Po Tour sa obaja postavili proti sebe v národných dresoch. Belgické médiá vtedy do Slovinca rýpali, že neurobil viac, aby Van Aert mohol zaútočiť na Juliana Alaphilippa. Belgičan sa nakoniec musel uspokojiť so striebrom, rovnako ako v časovke.

Akékoľvek napätie medzi dvojicou, ku ktorému sa samotní jazdci ani nevyjadrili, je už dávno zabudnuté. Dôkazom sú slová Van Aerta, ktorý pochválil kolegu za triumf v Liége a aktuálne výkony na Vuelte.

Roglič sa vďaka stredajšiemu víťazstvu dostal na druhé miesto v celkovej klasifikácii.

„Je úžasné, že je stále taký skvelý. Nečakal som to. Po tom, ako prišiel o celkový triumf na Tour, vyhral o dva týždne Liége-Bastogne-Liége, čím dokázal, že je skutočným šampiónom,“ dodal Van Aert.

Rebríček odmien na Tour de France 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Bora-Hansgrohe: 72 020 €.
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Sam Bennett #Wout van Aert