Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan uzavrel sezónu. Giro ho bavilo, spomínať bude na štýlový triumf

V cieli záverečnej etapy cyklistických pretekov Giro d'Italia, 15,7-kilometrovej časovky z Cernusco sul Naviglio do Milána, sa tohtoročná, pre koronavírus posunutá sezóna skončila aj pre Petra Sagana.

25.10.2020 15:40
debata (2)
Záverečná etapa Gira a oslavy Ineosu Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Tao Geoghegan Hart a jeho kolegovia z Ineosu s...

Hviezda tímu Bora-Hansgrohe si na Gire odkrútila premiéru. Sagan sa do Talianska presunul necelé dva týždne po skončení Tour de France.

Pred rokom sľúbil tamojším organizátorom i fanúšikom, že na podujatí bude štartovať. A dodržal to.

"Som veľmi rád, že som šiel Giro. Bola to pre mňa intenzívna sezóna, pretože som šiel dve Grand Tours tesne za sebou. Giro ma veľmi bavilo, ale som rád, že to už mám celé za sebou.

Na tieto tri týždne budem rád spomínať. Podarilo sa mi tu štýlovo zvíťaziť a skvelí boli tiež všetci fanúšikovia, ktorí nás povzbudzovali popri trati," uviedol Sagan v cieli nedeľnej časovky v Miláne, jeho slová cituje Cycling-info.sk.

Slovenský cyklista nepatril medzi nedeľných favoritov, zaznamenal čas 19:12 (jeden z najväčších favoritov a napokon aj víťaz individuálnej časovky Filippo Ganna z Ineosu finišoval na čele s časom 17:16). V etape skončil na 52. mieste, celkovo na podujatí na 92. priečke.

Sagan odíde z Talianska s jedným triumfom a štyrmi druhými miestami. V 10. etape ukončil 461-dňové čakanie na víťazstvo. Dosiahol ho po skvelom úniku:

Zaznamenal výhru v tretej Grand Tour, čo sa mu podarilo ako 100. cyklistovi.

Ešte predtým, v 2. etape, naznačil dobrú formu. Bola šitá pre klasikárov a nestačil v nej len na Diega Ulissiho. V cieli si nečakane obliekol modrý dres pre najlepšieho vrchára.

V boji o ten cyklámenový pre najlepšieho jazdca v bodovacej súťaži skončil napokon druhý za Arnaudom Démarom so stratou 49 bodov.

Francúzsky špurtér z tímu Groupama-FDJ ovládol štyri dojazdy a bol bezpochyby najrýchlejším mužom v pelotóne Gira.

Sagan zostal bez dresu aj na tohtoročnej Tour de France. Tam jeho dlhoročnú dominanciu prerušil írsky rýchlik Sam Bennett.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia