Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PREVIEW: Šancu na výhru majú viacerí. Kto sa bude tešiť v Miláne?

Dráma do samého konca. Nebýva zvykom, aby na pretekoch Grand Tour mali dvaja pretekári na čele poradia pred poslednou etapou identický čas.

25.10.2020 05:00
Giro etapa 21 Foto:
Giro d´Italia 2020 - 21. etapa
debata (2)

Tohtoročné Giro d'Italia si napínavejšie rozuzlenie ani nemohlo želať.

Rovnako ako vo štvrtok na Stelviu, aj posledná horská previerka v sobotu videla súboj dvojice Jai Hindley (Sunweb), Teo Geoghegan Hart (Ineos). Mladíci si úlohy podelili – etapu vyhral Hart a Hindley vyzliekol z ružového dresu tímového kolegu Wilca Keldermana.

Obaja tak majú dnes v poslednej etape, individuálnej časovke na 15,7 km s finišom pri slávnej milánskej katedrále Duomo, najväčšie šance na celkový úspech.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Ale pozor! Kelderman je silnejší v časovke ako Hindley s Hartom a do tímu Bora-Hansgrohe, kam prestúpi na konci roka, by rád prišiel ako šampión Gira. Trať je kompletne rovinatá a výbornému tempárovi Keldermanovi vyhovuje.

Vyzerá to tak, že posledná etapa ponúkne rovnako dramatické divadlo ako záverečná jazda proti chronometru na Tour de France. V nej predviedol fantastický výkon Tadej Pogačar, vyzliekol krajana Primoža Rogliča zo žltého trička a priviezol si ho do Paríža.

Poslednú etapu na Gire absolvuje aj Peter Sagan, ktorý medzi favoritov časovky tradične nepatrí. S Corsa Rosa sa rozlúči s bilanciu víťazstvo, štyri druhé miesta a konečná druhá priečka v bodovacej súťaži.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Miláno #Giro d´Italia 2020