Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyžiari vo výhode. Biatlonistka zverejnila mrazivé video z trasy Gira

Dlhé stúpania a kopce, ktoré nikomu nič nedarujú, plus nevyspytateľné počasie. V stredu sa uskutoční prvá z trojice náročných horských etáp na cyklistickom Gire.

21.10.2020 11:40
debata
Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Všetko nasvedčuje tomu, že Dolomity rozuzlia boj o ružový dres pre celkového víťaza. A poriadne otestujú cyklistov.

Ako povedal pred štartom dvojnásobný víťaz Gira Vincenzo Nibali, na tohtoročnej jesennej edícii inak jarných pretekov bude rozhodujúca ich odolnosť voči nižším teplotám.

Po stredajšom finiši v lyžiarskom stredisku Madonna di Campiglio sa vo štvrtok cyklisti vydajú na slávne Stelvio.

Pred niekoľkými dňami poslala fanúšikom pozdrav z prípravy na tomto mieste lotyšská biatlonistka Baiba Bendiková. V príspevku na Twitteri píše o kontrole podmienok na alpskej 18. etape Gira.

„Pre mňa to vyzerá dobre. Tí, čo vedia lyžovať, majú výhodu,“ uviedla k videu zo zasneženej cesty.

Aktuálny líder celkového poradia Joao Almeida absolvoval Stelvio dvakrát, v oboch prípadoch išlo o tréningové jazdy. „Myslím, že som to miesto spoznal, páčilo sa mi. Je tam naozaj vysoká nadmorská výška, pravdepodobne tam sneží,“ povedal pre Cyclingnews.com.

Mimochodom, najvyšší bod štvrtkovej etapy má 2758 m n. m, sobotňajšej 2744.

Podľa Velonews sú jazdci pripravení na to najhoršie.

"Bude to šialené. Teraz máme šťastie na dobré počasie, ale nemyslím si, že to vydrží. Ak nás tam hore bude čakať zima, bude to superzima.

Ak zostane sucho, bude to v poriadku, ale stačí mierny dážď a bude z toho sneh. Je to šou, v televízii to vyzerá dobre," vraví skleslo austrálsky veterán Adam Hansen (Lotto-Soudal).

Ben O’Connor z tímu NTT Pro Cycling, ale aj organizátori sa obávajú skôr podmienok v sobotňajšej 20. etape. V prípade potreby je pripravený plán B zahŕňajúci nižšie položené Mortirolo.

„Už počas etapy v Cesenaticu (minulý štvrtok, pozn.) bola s.urvená zima. A to tam dokopy ani nie sú hory,“ povedal O’Connor.

„Ak bude pršať, podmienky sa stanu tak trochu nehumánnymi. Stelvio ste videli v roku 2014, možno si poviete, že je to vzrušujúce, no pre mňa to rozhodne nie je zábava. A ani keby som to pozeral z gauča. Musíme sa modliť k bohom počasia,“ dodal.

Giro d´Italia 2020 - profily etáp Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Giro d´Italia 2020 - 1. etapa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia