Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov kolega babrácky odhodil tašku a skončil na zemi. Internet ho nešetrí

Na nedeľňajšej monumentálnej klasike Okolo Flámska zarezonoval okrem víťazstva Mathieua van der Poela aj tvrdý pád majstra sveta Juliana Alaphilippa po zrážke s motocyklom. Ešte pred ním však prišlo k situácii, na ktorej si užívatelia sociálnych sietí zgustli.

20.10.2020 22:46
debata

Niekoľko kilometrov po ukrojení prvej stovky kilometrov figuroval v čelnej skupine cyklistov Gregor Mühlberger, kolega Petra Sagana z tímu Bora-Hansgrohe.

Rakúšan sa snažil odhodiť tašku (tzv. musetku) s bidónmi. Aj keď sa dôkladne poobzeral, aby nikoho neohrozil, jeho úmysel dopadol katastrofálne. Taška sa mu totiž nešťastne zachytila o riadidlá jeho bicykla vrátane brzdovej páčky a v momente zletel na zem.

Dvadsaťšesťročný jazdec na rozdiel od Alaphilippa vyviazol bez zranenia a prestížne preteky po výmene bicykla dokončil na 100. mieste.

„Je to veľká chyba. Musíte byť veľmi opatrní. Vo veľkom pelotóne je vždy veľa pohybu,“ uviedol bývalý írsky cyklista, momentálne spolukomentátor Sean Kelly počas prenosu Eurosportu.

Fanúšikovia Mühlbergera nešetrili. „Išlo o najtrápnejšiu nehodu, akú som kedy videl. Nešťastníka navyše presne snímala kamera. Smejem sa, pretože sa nezranil,“ napísal jeden z priaznivcov na Twitteri.

Ďalší doplnil k cyklistovi a k taške texty „moje plány“, resp. „rok 2020“:

debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Flámska #Gregor Mühlberger