Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Saganovi odchádza kamarát. Majka bude pomáhať slovinskej hviezde

Pre poľského vrchára Rafala Majku je aktuálne Giro d'Italia posledným podujatím cyklistickej Grand Tour v drese nemeckého tímu Bora-Hansgrohe.

19.10.2020 13:41
Rafal Majka Foto: ,
Rafal Majka.
debata

Dlhoročný kolega a priateľ Petra Sagana z tímov Saxo Bank, Tinkoff a Bora-Hansgrohe podpísal kontrakt na dva roky s družstvom UAE Team Emirates, kde by sa mal stať podporovateľom úradujúceho šampióna Tour de France Tadeja Pogačara na ceste k ďalším úspechom.

Tridsaťjedenročný Majka je momentálne na šiestom mieste v celkovom poradí Giro d'Italia po 15. etape so šancou zaútočiť na celkový stupeň víťazov. Od budúcej sezóny na neho čaká úloha domestika v kopcoch, aj keď nie úplne.

Kariéra Petra Sagana (2006-2021) Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan na začiatku kariéry medzi juniormi...

„S Rafalom naša skupina vrchárov bude ešte silnejšia. Okrem toho, že bude pracovať pre Tadeja, bude si môcť naplniť aj osobné ambície a dostane určitú voľnosť,“ vysvetlil tímový manažér UAE Emirates Mauro Gianetti.

Majka vo svojej profikariére získal 11 víťazstiev. Najúspešnejší bol v roku 2014, keď na Tour de France vyhral dve etapy a stal sa tam aj víťazom bodovacej súťaže. Krátko na to ovládol celkové poradie pretekov Okolo Poľska.

V roku 2015 pridal tretí etapový triumf na Tour de France a obsadil celkové tretie miesto na Vuelte. O rok neskôr sa v brazílskom Riu de Janeiro tešil z bronzovej medaily v pretekoch s hromadným štartom na olympijských hrách.

V roku 2019 už v drese Bora-Hansgrohe skončil v celkovej klasifikácii šiesty na Giro d'Italia aj Vuelte.

"Som vďačný za túto príležitosť v tejto fáze svojej kariéry. Ak to bude potrebné, budem jazdiť pre Pogačara.

Ak však budem môcť, presadím si aj svoje ambície na pretekoch ako Tirreno-Adriatico, Okolo Švajčiarska alebo aj Vuelte," skonštatoval Majka na špecializovanom webe Cyclingnews.

Najvšestrannejší cyklisti tímov WorldTour Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
UAE Team Emirates: Diego Ulissi.
Ďalší...

Majka je druhý veľký podpis UAE Team Emirates pre sezónu 2021. Už predtým táto arabská stajňa ulovila Taliana Mattea Trentina, ktorý si doteraz obliekal dres tímu CCC. Nový zamestnávateľ Majku sa zároveň lúči s dvojicou Jasper Philippsen, Tom Bohli.

Belgičan zamieril do tímu Alpecin-Fenix a Švajčiar bude pokračovať v Cofidise. Vedenie Bora-Hansgrohe už má vo vrecku rovnako zmluvy s dvoma novými poretekármi pre rok 2021.

Do tímu Petra Sagana príde zo Sunwebu holandský jazdec pre celkové poradie Wilco Kelderman a tiež a tiež nemecký klasikár Nils Politt (doteraz Israel Start-Up Nation).

debata chyba