Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Aert stále cíti pachuť. Mal vraj reagovať miernejšie alebo mlčať

Jeho štipľavé výroky spôsobili najmä v Belgicku mediálnu búrku. Wout Van Aert kritizoval dlhoročného súpera Mathieua van der Poela po minulotýždňovej klasike Gent-Wevelgem a sľubuje, že situácia, ktorá ho rozhorčila, sa na nedeľnom monumente Okolo Flámska nezopakuje.

16.10.2020 13:00
Wout Van Aert Foto: ,
Wout Van Aert.
debata (1)

Belgický jazdec tímu Jumbo-Visma v rozhovore po ôsmom mieste (v záverečnom špurte zdolal práve Van der Poela) uviedol, že bol terčom niekdajšieho cyklokrosového rivala, momentálne jazdca tímu Alpecin-Fenix.

Holanďan Van der Poel vraj chcel radšej vidieť Van Aerta prehrať, než si vytvoriť šance na vlastné víťazstvo. Aspoň taký je pohľad druhého menovaného.

Van der Poel sa najmä v závere držal Van Aerta, reagoval na jeho nástupy, čo podľa Belgičana v konečnom dôsledku stálo oboch boj o triumf.

Viacerí bývalí cyklisti sa s týmito komentármi nestotožnili. Napríklad niekdajší špecialista na jednorazové preteky a Van Aertov krajan Tom Boonen vyhlásil, že sťažnosti vychádzajúcej hviezdy vôbec neboli potrebné.

Van Aert a jeho rivalita s Van der Poelom bola hlavnou témou rozhovorov aj v belgických médiách Het Nieuwsblad a Het Laatste Nieuws.

„Bol som prekvapený z rozruchu, ktorý nastal. Na druhej strane, všetko bolo vybičované. Rozhodne som nekričal, niektoré úryvky v článkoch boli pritiahnuté za vlasy v porovnaní s tým, čo sa naozaj stalo,,“ uviedol Van Aert. Ten sa na tohtoročnej Tour de France hneval aj na Petra Sagana. Na pripomenutie, Slovák vo Flámsku triumfoval v roku 2016:

"Povedal som vám, ako som sa cítil po pretekoch. Nemyslím si, že som urazil Mathieua. Mal som právo vyjadriť sa k situácii.

V cyklokrose som sa po dojazde hneval často oveľa viac ako naposledy. Obaja sme ponúkli svoj pohľad, obaja sme boli sklamaní. Celú záležitosť považujem za uzavretú," citovali belgické zdroje Van Aerta.

Na otázku, či by volil iné slová, keby dostal druhú šancu, odpovedal: "Pravdepodobne by som to povedal trochu pokojnejšie alebo by som si to nechal pre seba. Ale vychádzal som z pocitu, ktorý som mal vtedy.

Stojím si za tým, že Mathieu skutočne na poslednom kilometri ukázal, že víťazstvo bolo preňho menej dôležité. Tohto dojmu sa nedokážem zbaviť," priznal.

Na 104. ročníku pretekov Okolo Flámska bude dvojica patriť medzi najväčších favoritov. Van Aert sa sústreďuje už len na to, aby uspel.

Boonen ho varoval, že sa musí dostať cez to, čo ho škrie, inak riskuje, že sa situácia zopakuje na ďalších podujatiach. Van Aert zdôraznil, že vo Flámsku sa to nestane.

„Ide o náročnejšie preteky a šanca na niečo podobné je menšia. Čo sa týka mňa, poučil som sa. Druhýkrát sa už nenechám chytiť,“ vyhlásil 26-ročný Van Aert, víťaz tohtoročných edícií Strade Bianche či Miláno-San Remo.

Medzi ďalších ašpirantov na triumf na skrátenej trati jedného z najväčších a najtradičnejších podujatí v cyklistickom kalendári patria podľa Cyclingnews.com úradujúci majster sveta Julian Alaphilippe (jeho tím bude v pretekoch premenovaný na Elegant-QuickStep), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Alberto Bettiol (EF Pro Cycling), Søren Kragh Andersen (Sunweb), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Matteo Trentin (CCC Team) či Max Schachmann (Bora-Hansgrohe).

Najlepší cyklisti na kockách Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Alessandro Ballan.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Flámska #Mathieu Van der Poel #Wout van Aert