Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cavendish v slzách: Boli to možno moje posledné preteky

Mark Cavendish po nedeľňajšom 82. ročníku belgickej klasiky Gent - Wevelgem, ktorú vyhral Dán Mads Pedersen, naznačil koniec kariéry.

12.10.2020 06:34
debata (2)
Mark Cavendish. Foto: SITA/AP, Peter Dejong
Mark Cavendish Mark Cavendish.

Tridsaťpäťročný britský cyklista sa na pretekoch dostal do úniku, čo uňho nie je častým javom. Preto si myslí, že ak išlo o rozlúčku, prebehla vo veľkom štýle. Napokon finišoval na 74. mieste s vyše šesťminútovou stratou na víťaza.

„Boli to možno posledné preteky v mojej kariére,“ uviedol v slzách v cieli víťaz 30 etáp Tour de France.

Majster sveta z roku 2011 má v profipelotóne dokopy 146 triumov, od októbra 2016 si však pripísal len dva a jeho forma výrazne klesla.

Po sezóne mu vyprší zmluva s tímom Bahrain McLaren. Manažér stajne Rod Ellingworth uviedol, že rokovania prebiehajú.

„Kvôli situácii v tomto ročníku sa všetko deje neskôr ako obvykle. V posledných dňoch som s ním o tom nehovoril. Najbližšie týždne budú pre jazdcov bez zmluvy kritické,“ prezradil Ellingworth.

Najvplyvnejšie osoby vo svetovej cyklistike Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Bob Stapleton - bývalý šéf tímu...

Cavendish sa pred niekoľkými mesiacmi zdôveril, že okrem vírusu Epstein-Barrovej (EBV), ktorého prejavom je napríklad infekčná mononukleóza a strata obranyschopnosti organizmu, bojoval aj s depresiami.

Viacerí slovenskí fanúšikovia mu nedokážu odpustiť kolíziu s Petrom Saganom na Tour 2017, po ktorej Slováka diskvalifikovali.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Cavendish