Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koronavírus na Gire. Hviezdny Yates odstúpil z pretekov

Britský cyklista Simon Yates mal na Giro d'Italia pozitívny test na koronavírus a pred sobotňajšou 8. etapou odstúpil z pretekov.

10.10.2020 10:03
Simon Yates Foto: ,
Simon Yates v úvodnej časovke na Gire.
debata

Jazdec tímu Mitchelton-Scott figuroval v celkovom poradí na priebežnom 21. mieste.

Vedenie austrálskej stajne v sobotu ráno potvrdilo, že Yates nebude pokračovať na Gire. Dvadsaťosemročný cyklista mal po 7. etape mierne príznaky ochorenia a následné testy potvrdili, že sa nakazil koronavírusom.

Podľa tímového lekára Mattea Beltemacchiho sa Yates cíti celkovo dobre, počas testovania ho izolovali v hotelovej izbe a teraz bude pokračovať v karanténe.

„Každý deň meriame našim jazdcom teplotu a Simon ju mal v piatok mierne zvýšenú,“ informoval Beltemacchi.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

"Simon sa po prejavení symptómov podrobil opakovanému RT-PCR testu, ktorý vykázal pozitívny výsledok. Jeho zdravie je našou hlavnou obavou, našťastie, príznaky má iba mierne, inak je na tom dobre. Ostatní pretekári mali testy negatívne.

Situáciu budeme pozorne monitorovať a v najbližších dňoch podstúpime ďalšie testy," uviedol tím Mitchelton-Scott vo svojom vyhlásení.

Yates sa pred Girom prezentoval vo výbornej forme, líder stajne Mitchelton-Scott vyhral nedávne Tirreno-Adriatico. V roku 2018 sa stal celkovým víťazom Vuelty.

debata chyba
Viac na túto tému: #Simon Yates #Giro d´Italia 2020