Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda kritizuje Sagana: Namiesto tréningov točil reklamy!

Stotrinásť kariérnych triumfov, sedem zelených dresov z Tour de France či tri tituly majstra sveta. Víťazenie je pre Petra Sagana rovnako automatické ako dýchanie.

08.10.2020 11:09
Contador Sagan Foto:
Alberto Contador a Peter Sagan na Tour de France 2019.
debata (8)

Dobre namazaný stroj sa však v uplynulej dobe akoby zasekol. Slovenský šampión čaká na víťazstvo už takmer 15 mesiacov.

Absenciu Saganových úspechov už začali riešiť aj jeho bývalí kolegovia.

Španielska legenda Alberto Contador mu vyčíta, že pred premiérovou účasťou na Giro d'Italia venoval značný čas točeniu reklám.

"Pred Giro natočil v spolupráci so sponzormi sériu videí, ktoré mu určite museli zabrať čas. Sponzori stále od vás niečo chcú, to je normálne. Ale cyklisti musia vedieť, aké sú ich priority v kľúčových momentoch.

Giro alebo Tour de France vyžaduje maximálne úsilie a stopercentný prístup k tréningu a príprave," vraví Contador, ktorý so Saganom dva roky pôsobil v tíme Tinkoff-Saxo.

So svojím kolegom-spolukomentátorom (obaja pracujú pre Eurosport) nesúhlasí Bradley Wiggins. Šampión TdF 2012 tvrdí, že Sagan sa na Gire dočká úspechu.

„V úvodných etapách ukázal silu a rýchlosť. Žiadne známky únavy z Tour na ňom zatiaľ nevidím. Myslím, že je veľmi dobre pripravený,“ kontroval Wiggins.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Za Giro mu zaplatili

Giro sa malo pôvodne uskutočniť v máji, Tour de France v júli. Situácia v súvislosti s pandémiou spôsobila, že slávne preteky si poradie vymenili.

Sagan napriek tomu dodržal sľub, ktorý dal organizátorom Gira vlani. Cyklistický manažér Rastislav Zoller tvrdí, že za účasť na talianskej Grand Tour dostal zaplatené.

"V Taliansku mu urobili v rámci reklamy a propagácie neskutočnú reklamu, pretože, povedzme si to na rovinu, organizátor pretekov mu zaplatil, aby na Gire štartoval. Čiže tím dostal nejaké všimné za to, aby sa Sagan postavil na štart.

Aj pre neho samotného to bola výzva, pretože už pred dvoma rokmi mi hovoril, že raz sa týchto pretekov zúčastní, keďže by to bolo proti jeho záujmom, aby si takéto podujatie nevyskúšal," povedal Zoller pre sport24.sk .

8 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Alberto Contador