Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyslúžil si pobavené pohľady. Potom prešibaný Zabel uchmatol Saganovi dres

Na cyklistickej Tour de France má dres pre najlepšieho vrchára kombináciu červených bodiek na bielom pozadí, jeho nositeľ na Gire d’Italia sa oblieka do modrej farby.

04.10.2020 09:42
debata (1)
Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Nechýbalo veľa a po prvej etape najprestížnejších pretekov v Taliansku, ktorou bola časovka z Monrealu do Palerma (15,1 km), ním mohol byť Peter Sagan.

Úvodný meraný úsek do kopca napokon zvládol lepšie o jednu sekundu Nemec Rick Zabel.

Dvadsaťšesťročný syn legendárneho šprintéra Erika Zabela, držiteľa šiestich zelených dresov víťaza bodovacej súťaže Tour, si užije v nedeľnej 2. etape, ktorú prinesieme naživo, pozíciu najlepšieho vrchára vďaka vopred premyslenému plánu.

Na rozdiel od Sagana, ktorý vyštartoval na časkovkárskom špeciáli, totiž jazdec tímu Israel Start-Up Nation absolvoval časť úvodnú trate na klasickom cestnom bicykli. Ťažil z toho pri stúpaní ku Monrealskej katedrále.

Podľa ďalšieho jazda izraelskej stajne Alexa Dowsetta, s ktorým Zabel často rozbieha šprinty, skrsla myšlienka o modrom drese Nemcovi pri večeri v predvečer štartu.

„Najskôr sme sa na tom zasmiali, ale potom nám povedal, že čítal manuál a zamyslel sa, že väčšina jazdcov sa na to ani nebude pozerať,“ napísal Dowsett na Instagrame.

Dodal, že premýšľali nad tým, koľko konkurentov si bude starostlivo vyberať optimálne vybavenie a taktiež, koľkí by mohli mať podobný plán ako Rick.

Giro d´Italia 2020 - profily etáp Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Giro d´Italia 2020 - 1. etapa.

„Ako tím sme sa dopracovali k tomu, ako bude vyzerať 1,1 kilometra, že ide prevažne o stúpanie a taktiež ako ho zvládneme rýchlejšie ako ostatní,“ pokračoval Dowsett.

Po premyslenej stratégií sa zhodli, že najlepšou voľbou je cestný bicykel, ale s kolesami na časovku a potom presedlanie na časovkársky špeciál. Zafungovalo to.

„Rick si na štarte vyslúžil pár pobavených pohľadov, no potom rozkrútil poriadne watty a odmenou bolo, že do ďalšej etapy pôjde v modrom. Tento dres sme získali šikovnosťou.(…) Uži si ho, vrchár,“ blahoželal skúsený Brit.

Najhorúcejší adepti Gira na cyklámenový dres Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
 Peter Sagan (SR/Bora-Hansgrohe).
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia #Rick Zabel