Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cyklámenový boj Petra Veľkého. Týmto súperom bude čeliť Sagan na Gire

Už cez víkend sa individuálnou časovkou v okolí Palerma začne druhá Grand Tour v skrátenej cyklistickej sezóne. Na štarte pretekov Giro d'Italia nebude necelé dva týždne po skončení Tour de France chýbať ani Peter Sagan.

02.10.2020 11:08
debata
Giro d´Italia 2020 - profily etáp Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Giro d´Italia 2020 - 1. etapa.

Pokúsi sa zabojovať o dres pre víťaza bodovacej súťaže, ktorý má v Taliansku cyklámenovú farbu. Portál Velonews pripomína, že žilinský rýchlik potrebuje triumf.

"Od jeho posledného prešlo už 447 kalendárnych a 65 pretekárskych dní. Aj keď sa sezóna kvôli koronavírusu začala neskôr, pre najväčšiu a najlepšie platenú cyklistickú celebritu je to dlhý čas.

Aby toho nebolo málo, prichádza z nevydarenej Tour de France, na ktorej sa mu nepodarilo získať zelený dres," píše redaktor Fred Dreier.

Poukazuje aj na vysoké, priam „nadpozemské očakávania od Petra Veľkého“, ktorému by na Gire mohlo profilovo sedieť až desať etáp.

Vlaňajší víťaz bodovačky, Saganov kolega z Bory-Hansgrohe Pascal Ackermann, sa v Taliansku nepredstaví, pôjde na španielsku Vueltu.

Boj o víťaza bodovacej súťaže má viacero horúcich adeptov, špecializované weby najčastejšie spomínajú okrem Sagana šesť mien. Nájdete ich v galérii.

 Peter Sagan (SR/Bora-Hansgrohe).
Arnaud Démare (Fr./Groupama FDJ).
+4Fernando Gaviria (Kol./UAE Emirates).
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d'Italia