Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jakobsenovi chýba veľká časť čeľuste, skľúčený Groenewegen tento rok dojazdil

Holandského cyklistu Fabia Jakobsena čaká na budúci týždeň rekonštrukčná operácia tváre. Počas nehody na júlových pretekoch Okolo Poľska utrpel vážne zranenia a najviac si to odniesla hlava, keď prišiel prakticky o všetky zuby.

01.10.2020 20:27 , aktualizované: 02.10.2020 07:16
debata
Hrozivá kolízia v úvodnej etape Okolo Poľska Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Fabio Jakobsen (vľavo) padá po vytlačení...

Počas zákroku použijú kúsok kosti z panvy na rekonštrukciu ústnej dutiny.

„Umiestnia mi ju do hornej a dolnej časti čeľuste, pretože mi veľká časť chýba. Vďaka tomu mi budú môcť neskôr nahradiť zuby. Operácia je naplánovaná na 8. októbra,“ citovala Jakobsena agentúra AFP.

Jazdec tímu Deceuninck-Quick Step utrpel zranenia v záverečnom špurte prvej etapy, keď ho do bariér vytlačil krajan Dylan Groenewegen. Po kolízii ho museli oživovať a strávil niekoľko dní v umelom spánku.

„Uplynulé dva mesiace som sa v prvom rade zotavoval. Najmä z otrasu mozgu a ďalších zranení hlavy,“ uviedol Jakobsen.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The past 2 months have been dominated by my recovery after my crash in the Tour of Poland. First of all, I had to recover from my brain contusion and other bruises/injuries for a long time. The wounds/scars on my face are healing up well. I would like to thank all the staff of the LUMC and in particular Dr. H. Locher and M. Hendriksma for the good care these past months. On October 8, I will undergo a second surgery to reconstruct my face/mouth. The surgery takes place at Radboud UMC Nijmegen and I am in the hands of Prof. Dr. S. Bergé and Prof. Dr. G. Meijer. The surgery involves placing bone, taken from my pelvic crest, in my upper and lower jaw, because a lot of bone is missing there. This bone will have to heal for several months. After that, another surgery will take place to put implants in my jaw so that I can get new teeth, as I lost them during my crash.

Príspevok, ktorý zdieľa Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen),

Vinník nehody Groenewegen už tento rok súťažne jazdiť nebude, potvrdil pre holandské médiá športový riaditeľ tímu Jumbo-Visma Arthur van Dongen. Aj keď šprintér neprišiel k fyzickému zraneniu, z mentálneho hľadiska trpí a stále dostáva vyhrážky prostredníctvom sociálnych sietí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fabio Jakobsen