Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez Ossa. Saganovi na Gire pomôže kamarát z Poľska

Petra Sagana už o dva dni čaká druhá Grand Tour v priebehu niekoľkých týždňov. Po Tour de France sa premiérovo v kariére predstaví na Giro d'Italia.

01.10.2020 14:59 , aktualizované: 19:45
Giro Sagan Foto: ,
Peter Sagan máva fanúšikom počas prezentácie tímov pred štartom Giro d´Italia 2020.
debata

Nomináciu stajne Bora-Hansgrohe dopĺňajú Taliani Cesare Benedetti, Matteo Fabbro, Poliaci Maciej Bodnar, Rafal Majka, Pawel Poljanski a rakúska dvojica Patrick Gamper, Patrick Konrad.

Lídrom nemeckého zoskupenia na celkové umiestnenie bude Majka. V horách by mu mali pomáhať najmä Konrad s mladým Fabbrom.

Sagan sa pokúsi zabojovať o cyklámenový dres pre víťaza bodovacej súťaže. Na Gire mu bude chýbať jeho tradičný kolega Daniel Oss, ktorého zastúpi Bodnar, špecialista na časovky a likvidovanie únikov.

Giro štartuje v sobotu individuálnou časovkou v okolí Palerma. Jazda proti chronometru bude aj poslednou etapou (25. októbra) s cieľom v Miláne.

Giro d´Italia 2020 - profily etáp Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Giro d´Italia 2020 - 1. etapa.

Chýbajúce šťastie

Z Tour de France odišiel bez cenného dresu či etapového víťazstva a teraz verí, že smolu prelomí v Taliansku.

„Myslím, že na Tour som bol v dobrej forme, ale niečo mi chýbalo. Možno trochu šťastia… Výsledky nie vždy zodpovedajú pripravenosti,“ vravel Sagan na štvrtkovej tlačovke pred štartom Corsa Rosa.

Na Tour 2020 sedemkrát skončil v top desiatke, ale len dvakrát sa mu ušlo miesto na stupňoch víťazov.

„Nepostihol ma žiadny pád, šesť etáp som skončil v top päťke. Šťastena sa mi obrátila chrbtom – spadnutá reťaz, trest od rozhodcov, zlá pozícia v špurte… Uvidíme, ako mi to pôjde na Gire. Dve Grand Tour v takom krátkom čase som ešte neabsolvoval,“ pokračovala slovenská superstar.

Nominácia tímu Bora-Hansgrohe na Giro... Foto: facebook.com/bora-hansgrohe
Bora Giro Nominácia tímu Bora-Hansgrohe na Giro d'Italia 2020.

Nekončí, chce ďalšie víťazstvá

Pre sľub organizátorom, že sa na Gire tento rok zúčastní, obetoval aj obľúbené „kockaté“ klasiky v krajinách Beneluxu. Do Talianska prichádza s jasným cieľom.

„Rád by som vyhral nejaké etapy a po niekoľkých dňoch zabojoval o cyklámenový dres,“ naznačil.

Medzi jeho najvážnejších súperov budú patriť domáca hviezda Elia Viviani (Cofidis), kolumbijský rýchlik Fernando Gaviria (UAE Team Emirates), francúzska raketa Arnaud Démare (Groupama FDJ) či austrálsky univerzál Michael Matthews (Sunweb).

Nonšalantný ako vždy, Sagan na tlačovke odpovedal na otázky v taliančine, angličtine či slovenčine. Koniec kariéry nateraz nechystá.

„Počas kariéry som dosiahol veľa dobrých výsledkov. Plánujem pokračovať v ich naháňaní počas nasledujúcich rokov. Uvidíme, ako sa mi bude dariť,“ dodal Sagan.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Bora-Hansgrohe #Giro d´Italia 2020